Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El risc de rebrot segueix creixent a Barcelona i posa Salut en alerta
  • CA

La pandèmia torna a entrar en “una nova fase”, segons alerta Salut, i en els últims 10 dies tots els indicadors epidemiològics mostren que Barcelona s’acosta a un nou repunt de casos. El risc de rebrot a la capital catalana s’ha enfilat fins als 265 punts, la pitjor dada de l’últim mes i mig, i la velocitat de contagi (Rt) s’ha estancat al voltant de l’1,20 des de fa dies.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va alertar que “en els dos darrers dies el ritme de creixement és d’un 3-4% en els tests ràpids en persones simptomàtiques”, molt per sobre del que s’havia registrat en les últimes setmanes. A més, i després de nou setmanes de descens de l’activitat assistencial, s’ha tornat a registrar un augment de casos als hospitals.

En l’última setmana, Barcelona va registrar 2.007 casos de Covid-19, un 24% més que l’anterior i gairebé un 50% més que fa 15 dies, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Per districtes, l’Eixample (340) és el que registra més positius, seguit de Sants-Montjuïc (256), Nou Barris (221) i Horta-Guinardó (217).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa