Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Repunt de casos preocupant a quatre districtes a les portes de Setmana Santa

El repunt de Covid-19 ja es deixa notar a Barcelona, que en l’última setmana ha registrat 1.559 casos, un 17,1% més que la setmana anterior i trenca vuit setmanes consecutives de descensos. Segons les dades provisionals del departament de Salut, el risc de rebrot frega els 200 punts a la capital catalana i la velocitat de contagi (Rt) se situa en 1,16, la més alta des de principis de gener.

Les autoritats sanitàries ja havien detectat en les últimes setmanes una frenada important en el descens dels nous casos i temien que això fos el preludi d’una nova fase d’expansió del virus. Tot i que de moment encara és tímid, aquest repunt a les portes de Setmana Santa ha fet que el Procicat es replantegi la flexibilització de les mesures que s’havia aprovat darrerament.

Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), hi ha quatre districtes on el nombre de positius s’ha disparat en els últims set dies: Gràcia (+70,6%), Sant Martí (+71,9%), Horta-Guinardó (+60,2%) i l’Eixample (+45%) registren una evolució més preocupant que la resta de la ciutat, mentre que a Sant Andreu (+8,3%), Sarrià-Sant Gervasi (+7,3%) i Ciutat Vella (+4,6%) l’augment ha sigut molt més contingut.

Comparativa dels casos positius als deu districtes de Barcelona / ASPB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa