Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El risc de rebrot a Barcelona baixa a nivells del mes de juliol
  • CA

El risc de rebrot de la Covid-19 a Barcelona ha baixat fins als 155 punts, una xifra tan baixa que cal remuntar-se a mitjans del mes de juliol per trobar-ne una de millor. Tot i això, la situació epidemiològica és pitjor que a l’estiu, ja que en aquell moment la segona onada tot just començava a agafar embranzida i ara es troba en fase de mitigació.

A la primera setmana de desembre –última amb dades definitives de Salut–, a la capital catalana hi havia 238 persones ingressades als hospitals i s’havien notificat 60 defuncions, la qual cosa suposa una lleugera millora respecte a l’última setmana de novembre. A més, s’han registrat 1.289 positius, gairebé un 13% menys que l’anterior.

Tendència positiva

La tendència segueix sent positiva, però les dades epidemiològiques mostren que hi ha una frenada important tan en el descens del nombre de casos com en el de la reducció de la pressió hospitalària. Tot i això, la velocitat de propagació de la Covid-19 torna a estar per sota d’1 –es va situar a 0,94 a data 6 de desembre– i allunya el fantasma de la tercera onada, almenys de moment.

El departament de Salut està a l’espera de veure com evolucionen les dades per permetre que Catalunya passi a una nova fase de la desescalada, que fa uns dies es va descartar perquè els indicadors no eren prou bons, però ara sembla que la situació s’estabilitza i que es podria arribar al Nadal amb millors condicions, tot i que s’ha de veure l’efecte que produirà el pont de la Puríssima a les estadístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa