Els Mossos d’Esquadra alerten que amb l’arribada del bon temps i els avenços en el desconfinament tornen a pujar els casos de lladres que es colen a cases escalant per la façana. Tant és així que en les últimes setmanes n’han detingut una dotzena a Barcelona i han decidit intensificar el patrullatge en les zones on es donen els casos de manera més repetida. Els enxampats per la policia reunien una seixantena d’antecedents policials.

En alguns casos que han acabat amb l’arrest dels delinqüents, hi havia lladres que no tenien en compte si hi havia els habitants del pis a l’immoble en aquell moment. Simplement, havien aprofitat que hi hagués una finestra o un balcó obert i hi havien entrat per aconseguir el botí.

És el cas d’un pis de l’Eixample on va entrar un home a través de la finestra de la cuina. En entrar, però, va fer soroll i les persones que hi vivien el van sorprendre. La resposta del lladre va ser contundent: va agafar un ordinador, va agredir l’home que l’havia confrontat i, en conseqüència, li va causar ferides al braç. Després d’això, va fugir per la mateixa finestra per on havia entrat i va desaparèixer en patinet elèctric. Pocs dies després, va quedar detingut, acusat d’un segon robatori similar.

En altres situacions s’ha acabat amb autèntiques escenes de pel·lícula. Com quan el passat 28 de maig els Mossos van detectar que hi havia dos homes escalant un bloc mitjançant les canonades. Els lladres van arribar a un balcó del primer pis i van forçar la finestra de l’immoble. En tenir constància, la policia catalana va demanar reforços per envoltar la finca i evitar que escapessin. Mentre ho estaven fent, van rebre l’avís d’uns veïns que els advertien que els lladres estaven movent-se pels terrats. Amb aquest última apunt els agents en van tenir prou, van pujar i van acabar arrestant dues persones per un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

En un altre cas, a Sants-Montjuïc, els Mossos van ser alertats d’un robatori en què el lladre havia entrat per una finestra que donava al carrer. En ser avisats pels veïns, la policia catalana va intentar entrar amb les claus que tenia un veí d’aquell pis, però no van poder perquè el delinqüent havia falcat la porta. Amb aquella situació, els agents van decidir copiar l’estratègia del lladre i accedir per la finestra. A dins, es van trobar un home que va quedar detingut i que en l’escorcoll se li va trobar un encenedor d’or que acabava de sostreure i eines per accedir al domicili.

Davant d’aquests casos, els Mossos d’Esquadra recorden en un comunicat alguns consells per evitar-nos maldecaps a casa: tancar sempre la porta en clau en sortir del pis, tancar les finestres o ajustar les persianes, posar elements de seguretat per impedir l’obertura de finestres, establir mesures de seguretat i comprovar els elements de la façana que facilitin l’accés des del balcó o les finestres.

Nou comentari