Un lladre escalador agredeix una víctima i fuig amb patinet en plena matinada

Els Mossos l'han detingut per dos robatoris amb violència i investiguen si està implicat en més casos

Actuava de matinada, escalant edificis per ficar-se per alguna finestra en pisos i robar-hi mentre les víctimes dormien. I després fugia amb un patinet elèctric. Aquest era el modus operandi d’un jove lladre de 19 anys a l’Eixample de Barcelona. Va ser detingut pels Mossos d’Esquadra de la comissaria del districte dijous, després de dos dels seus robatoris, un dels quals va acabar malament: la víctima el va enxampar en acció a casa seva i va acabar rebent un fort cop del lladre, que el va agredir amb l’ordinador que intentava robar-li. L’assaltant va fugir per la mateixa finestra per on havia entrat i va marxar de la zona amb el patinet que portava, però la policia va trobar-lo poc després i ha acabat detingut per almenys dos robatoris amb escalament, un dels quals amb violència, que agreuja el delicte.

Els fets es van produir dijous a la matinada. Poc després de la una els Mossos van rebre l’avís que s’havia produït un robatori en un pis del carrer Castillejos de Barcelona. El lladre havia escalat fins a la primera planta i s’havia ficat al pis per la finestra de la cuina. Després d’agredir un dels habitants de la casa perquè no li barressin el pas en la fugida, va començar per a ell un compte enrere, perquè la policia ja estava en marxa.

Diverses dotacions policials van començar a buscar-lo pel barri, segons expliquen fonts policials. I molt a prop van localitzar un noi que encaixava amb la descripció donada per la víctima. Quan el van identificar i escorcollar, els agents van trobar-li un moneder amb documentació a nom d’una dona. Quan la policia hi va contactar, aquesta dona, veïna també de la zona –a la Gran Via– va explicar uns fets similars a l’episodi del carrer Castillejos. En plena nit, l’havien despertat un sorolls i quan es va aixecar a veure què passava va veure un home fugint pel balcó. De seguida va veure que se li havia endut el moneder.

El jove atrapat, per tant, va quedar detingut pes dos robatoris d’aquella nit i també com a sospitós d’haver furtat el patinet elèctric que portava. La policia ho ha classificat com un possible delicte d’apropiació indeguda perquè, malgrat que no hi ha cap dada sobre l’hipotètic robatori o furt del vehicle, no ha pogut demostrar que l’hagués adquirir per una via lícita, segons la policia. Ara, els investigadors intenten aclarir si està implicat en altres robatoris de mateix tipus que s’han registrat recentment a Barcelona.

Més informació

Nou comentari