El Raval li ha declarat la guerra a Vox després que hagin sabut que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per la manifestació antifeixista que la setmana passada va acabar amb els antiavalots al carrer i la comitiva del partit d’ultradreta tancada en un hotel del carrer Hospital. Una trentena d’entitats del barri han reivindicat que el feixisme “mai serà benvingut” al Raval i han exigit que la investigació sigui contra Vox per “fomentar el discurs d’odi”.

El partit ultra –que podria entrar per primer vegada a les pròximes eleccions al Parlament– havia organitzat una visita al centre de Barcelona encapçalada pel seu líder a la capital catalana, Ignasi Garriga. Quan els moviments antifeixistes van tenir coneixement de la trobada, que no s’havia fet pública, van improvisar una concentració impedir a Vox “escampar el seu missatge racista i d’odi” al barri. La policia catalana va intervenir per separar els dos grups. L’únic incident que es va reportar va ser el llançament d’ous a la façana de l’hotel.

“Nosaltres, les veïnes del Raval, som tot el que ells odien”, ha explicat veïns, comerciants i activistes. “Ens odien perquè som pobres, dones, migrades, tenim la pell d’un altre color, estimem de moltes maneres diferents, treballem al carrer, sobrevivim a un dels molts pisos que tenen”. Les entitats del barri retreuen a Garriga i a la diputada Rocía de Meer que es referissin al Raval com a un “femer multicultural”. Per això també han demanat que no s’autoritzin més actes del partit d’ultradreta al barri.

Nou comentari

Comparteix