Un grup d’antifeixistes s’ha concentrat a l’alçada del número 101 del carrer Hospital, al barri del Raval, aquesta tarda, per protestar contra la presència de Vox al barri. Al lloc dels fets s’han desplegat els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra per separar els membres del partit d’ultradreta dels activistes a peu de carrer. Segons testimonis dels fets, l’equip de persones vinculat a Vox s’hauria refugiat a l’Hotel Raval House fins que la policia els ha escortat perquè marxessin.

Imatges del lloc dels fets mostren com la protesta ha acabat amb el llançament d’ous i altres aliments a la façana de l’hotel. A més, col·lectius com el Sindicat d’Habitatge del Raval o la CUP Ciutat Vella han compartit a Twitter diverses escenes de l’incident i la protecció que han ofert els Mossos al líder de Vox Barcelona, Ignacio Garriga, i al seu acompanyant.

La CUP de Ciutat Vella ha reivindicat la protesta ciutadana davant la presència de Garriga al Raval per “escampar el seu missatge racista i d’odi”. La formació d’Endavant al districte també ha compartit la pancarta que hi han dut, amb el missatge: “Fora feixistes dels nostres barris”.

Vox Espanya també ha explicat a Twitter el succés i ha atribuït les protestes a “terroristes de carrer”. Així, també ha assegurat els han llançat pedres i que han hagut de contenir la porta de l’hotel perquè els concentrats hi volien accedir. Ho diuen en un tuit amb vídeo on es veu diverses persones aguantant una porta, però no es veu cap persona forçant l’accés des de fora.

Segons ha informat el mateix partit, estaven al Raval per conéixer de primera mà “la creixent inseguretat i delinqüència que pateixen els veïns”.

Nou comentari

Comparteix