Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El president del Col·legi de Metges considera les mesures “excessivament complexes”
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), el doctor Jaume Padrós, considera que les mesures que ha anunciat el Govern són “excessivament complexes” i que calen “missatges més senzills” i afegeix que, per als professionals sanitaris, fa setmanes que haurien de ser més restrictives. El doctor Padrós ho atribueix a la “dificultat de trobar un equilibri” entre la salut i l’economia –un equilibri que s’està “esquerdant”, alerta– i per això demana al govern espanyol i al Congrés dels Diputats que modifiquin pressupostos per crear un fons per compensar els sectors afectats pels tancaments. El president del COMB demana mesures preventives davant de la tercera onada de la pandèmia per evitar escenaris que “poden ser dramàtics”.

“Arranquem amb unes xifres que són pitjors que el setembre i per suposat que el juliol. Els escenaris de les properes setmanes poden ser crítics, dramàtics i, fins i tot, amb conseqüències catastròfiques”, afirma el doctor Padrós en una entrevista a l’ACN per valorar les noves mesures anunciades aquest divendres davant de l’augment de contagis del coronavirus i a les portes del Nadal. Un advertiment molt similar el feia ahir mateix, en una entrevista amb el TOT Barcelona, el cap clínic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital de Sant Pau, Joaquín López Contreras. L’expert de l’hospital barceloní assenyalava que amb els hospitals més plens i i amb la consolidació del fred s’aproxima “una tempesta perfecta”.

El doctor Padrós, per la seva part, assenyala que els països de l’entorn estan aplicant mesures de forma preventiva davant de la tercera onada de la covid-19 i posa l’exemple d’Alemanya. La diferència, destaca, és que tenen “recursos per compensar els sectors que poden tancar”.

El president del COMB assenyala que els professionals sanitaris empatitzen amb els sectors afectats pels tancaments però que la seva responsabilitat és “protegir” la salut i la vida de les persones. El doctor Padrós adverteix que els professionals sanitaris estan “en un grau d’esgotament psicològic molt gran” i que les decisions de les mesures i del seu seguiment les han de prendre els polítics.

“No som un país ric com Alemanya però tampoc som un país pobre. És una qüestió de prioritats. Estic convençut que trobaríem partides que són perfectament ajornables i que es poden destinar a la situació actual. Si no, sortirem de la pandèmia molt pitjors, amb un cost per a la salut, més pobres i amb una pèrdua de cohesió social”, ha afirmat Padrós, que s’ha mostrat convençut que es poden mobilitzar aquests fons de forma urgent, en qüestió de dies, perquè s’ha fet en altres ocasions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa