El Port prepara un pla d’igualtat amb un diagnòstic sobre possibles millores

Una comissió paritària s'encarrega d'elaborar-lo i d'avaluar la situació

El Port de Barcelona ha creat la comissió negociadora encarregada d’elaborar el nou Pla d’Igualtat 2022-2025 que la institució té previst aprovar en els propers mesos. Es tracta d’un òrgan designat expressament per negociar, elaborar i aprovar el nou pla que vetllarà per al compliment del principi d’igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones dins de la infraestructura portuària, segons ha informat el Port en un comunicat.

El contingut del pla es definirà un cop finalitzat un diagnòstic per detectar possibles millores dins de l’organització. Els membres de la comissió, constituïda per a 10 persones, cinc de la part empresarial i cinc de la part social amb una composició paritària, realitzaran un curs de 12 hores de sensibilització de gènere per formar-se abans d’iniciar la diagnosi.

La diagnosi permetrà analitzar la situació de la institució i s’elaborarà a través de dos qüestionaris: un de qualitatiu, enfocat a donar informació de les àrees de formació, selecció, conciliació, comunicació, promoció, retribució i prevenció; i un altre de quantitatiu, per facilitar dades com el sou, permisos retribuïts, rotació de personal, absències i excedències, entre d’altres.

A més, el Port de Barcelona ha publicat un vídeo per celebrar el Dia de la Dona.

Més informació

Nou comentari