Múltiples actes públics han reconegut la trajectòria de l’activista Arcadi Oliveres, mort a principis d’abril als 75 anys. Fins i tot en els seus darrers dies, quan la notícia que patia un càncer terminal va iniciar un compte enrere i un llarg degoteig de mostres d’afecte. Però molt probablement l’homenatge que li fa el barri del Poblenou és un dels que li hauria agradat més: veïnal, de petit format i organitzat per un espai d’arrels cooperatives i conquerit –vàries vegades– per la ciutadania, com és La Flor de Maig.

El proper diumenge 23 de maig un grup de veïns celebra un acte en record seu a les portes d’aquest ateneu del Poblenou –al carrer Doctor Trueta entre Llacuna i Roc Boronat–, a la una del migdia. Porta per títol Amb tu, Arcadi! i hi intervindran diverses persones que llegiran fragments de textos i discursos d’Oliveres. Hi assistiran representants de col·lectius que segueixen endavant amb les seves idees i també familiars de l’activista. Música, un mosaic pels més petits i projecció d’imatges amenitzaran les lectures.

Per només una setmana no ha coincidit amb el 10è aniversari del 15M, un aixecament juvenil al que va participar intensament com a conferenciant. Malgrat que Oliveres era home d’assemblees i llibertat de moviments, la pandèmia imposa les seves normes i l’acte s’ha de celebrar en un tros perimetrat del carrer, aforament limitat i inscripció prèvia.

Nou comentari

Més notícies
L'activista per la pau Arcadi Oliveres en una imatge d'arxiu / Pere Francesch (ACN)

Mor l’economista i activista Arcadi Oliveres als 75 anys

Activista de nombroses causes socials, va fundar també el moviment Procés Constituent
Arcadi Oliveres, acompanyat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller Bernat Soler, i el president de LaFede.cat Luca Gervasoni / ACN

Lafede.cat rebateja la seva seu en homenatge a Arcadi Oliveres

L'economista, greument malalt, ha participat en l'acte de reconeixement i agraïment organitzat per l'entitat