El Poblenou homenatja Arcadi Oliveres

Un acte veïnal recorda l'activista a la Flor de Maig el proper cap de setmana

Múltiples actes públics han reconegut la trajectòria de l’activista Arcadi Oliveres, mort a principis d’abril als 75 anys. Fins i tot en els seus darrers dies, quan la notícia que patia un càncer terminal va iniciar un compte enrere i un llarg degoteig de mostres d’afecte. Però molt probablement l’homenatge que li fa el barri del Poblenou és un dels que li hauria agradat més: veïnal, de petit format i organitzat per un espai d’arrels cooperatives i conquerit –vàries vegades– per la ciutadania, com és La Flor de Maig.

El proper diumenge 23 de maig un grup de veïns celebra un acte en record seu a les portes d’aquest ateneu del Poblenou –al carrer Doctor Trueta entre Llacuna i Roc Boronat–, a la una del migdia. Porta per títol Amb tu, Arcadi! i hi intervindran diverses persones que llegiran fragments de textos i discursos d’Oliveres. Hi assistiran representants de col·lectius que segueixen endavant amb les seves idees i també familiars de l’activista. Música, un mosaic pels més petits i projecció d’imatges amenitzaran les lectures.

Per només una setmana no ha coincidit amb el 10è aniversari del 15M, un aixecament juvenil al que va participar intensament com a conferenciant. Malgrat que Oliveres era home d’assemblees i llibertat de moviments, la pandèmia imposa les seves normes i l’acte s’ha de celebrar en un tros perimetrat del carrer, aforament limitat i inscripció prèvia.

Més informació

Nou comentari