Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família d’Arcadi Oliveres crea una web per acomiadar-se de l’activista, “greument malalt”
  • CA

La salut de l’economista, activista i acadèmic Arcadi Oliveres ha patit un empitjorament els últims dies i l’home es troba “greument malalt”, ha anunciat a les xarxes socials la família del referent pacifista. Alhora, però, la seva família ha creat una web perquè totes les persones que han estat influïdes pel pensador barceloní i que vulguin dedicar-li algunes paraules puguin adreçar-s’hi directament. “L’Arcadi, mentre pugui, us anirà llegint”, apunta Victòria Oliveres en una publicació a Twitter.

L’economista, nascut el 1945, ha estat una referència barcelonina en la defensa dels drets socials i la pau. Entre altres fites, va ser president de l’entitat cristiana Justícia i Pau i va impulsar el moviment polític Procés Constituent. També com a economista divulgador va fer classes a la Universitat Autònoma de Barcelona i va escriure nombroses obres l’impacte econòmic de la guerra, les armes i les polítiques anticrisi.

L’any 2019, Oliveres va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cívic per part de l’Ajuntament de Barcelona. En el seu discurs, l’activista va reivindicar una ciutat “en la què els ocupes no són rebutjats, els MENA es consideren ciutadans de ple dret, els manters són entesos com a petits comerciants i on les persones se situen sempre per damunt dels interessos”. Avui la seva família ha expressat que “l’horitzó” d’Arcadi Oliveres “és breu, però ple d’amor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa