Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El personal de zona blava i verda es planta: “No som màquines de sancionar”

El Comitè d’Empresa de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha acordat per unanimitat convocar una nova jornada de vaga parcial aquest dimarts entre les 12.25h i les 15.45h, que inclourà una concentració entre la 13h i les 15h davant les oficines centrals de l’empresa ubicades al carrer Calàbria 66. La vaga serà a la unitat d’AREA (Control Estacionament Regulat) per al personal que presta els seus serveis a peu, és a dir, els qui controlen la zona verda i blava. El dimarts dia 8 ja en van convocar una amb peticions i queixes similars.

El Comitè no s’ha mossegat la llengua i ha acusat la direcció de BSM de “deshumanitzar l’empresa amb el vistiplau de l’ajuntament i l’excusa de la digitalització”. Els treballadors duran a terme l’aturada per denunciar que l’empresa es planteja imposar-los noves condicions laborals, com ara l’obligació de portar moto o treballar en diumenges i festius. “Pretenen que ho fem gratis, sense les millores salarials i laborals que reclamem”, sosté CCOO.

En el comunicat també recorden que la nova organització del treball “abandona la ciutadania” amb un tracte que s’allunya de la proximitat. “Des de BSM volen que siguem màquines de sancionar, sense entendre que la ciutat requereix un sistema que compleixi amb les expectatives de totes les persones i no en deixi cap enrere”.

Denuncien problemes en els servidors i els parquímetres

A més, detallen l’existència de nombrosos problemes que dificulten la tasca del dia a dia, des de “la contínua” caiguda dels servidors fins als errors de comunicació “constants” en parquímetres. També retreuen a l’ajuntament que no faci cas de les seves reivindicacions.

Fonts de BSM han defensat que la negociació fa set mesos que “està oberta” i han criticat que els treballadors “no s’hagin mogut de la posició inicial” malgrat les propostes de l’empresa. Sobre la proposta de treballar en diumenges i festius, des de l’empresa argumenten que, actualment, els treballadors tenen un dia de jornada partida a la setmana i que els diumenges es cobreixen amb personal que s’ofereix voluntàriament i amb hores extres. “Una situació que l’empresa vol regularitzar i que implicaria que cada empleat treballés quatre diumenges a l’any retribuïts i la desaparició de la jornada partida”, expliquen.

Fonts de BSM asseguren que la plantilla que presta serveis a peu dins la unitat de control d’estacionament regulat “és un col·lectiu que té unes condicions per sobre del conveni sectorial“. A més, indiquen que la voluntat de l’empresa és continuar negociant i arribar “a un acord satisfactori”. En cas que no s’arribi a un pacte, BSM ja va avisar que implementarà el model proposat de manera progressiva a partir del gener.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A moltes zones no hi ha lloc per aparcar. a novembre 14, 2022 | 23:08
    A moltes zones no hi ha lloc per aparcar. novembre 14, 2022 | 23:08
    Tot això de les zones blaves i verdes es demencial. Perque tenen que haver-hi zones per tot arreu? Posseu-ho només al centre, als ciutadans ens foten els calers i hi han menys llocs per aparcar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa