Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga dels treballadors que controlen la zona verda i blava
  • CA

La plantilla de Barcelona Serveis Municipals (BSM) ha convocat una vaga per al 8 de novembre dels treballadors de la unitat de control d’estacionament regulat. És a dir, els que controlen la zona verda i blava. Els treballadors denuncien que l’empresa vol ampliar-los els dies de feina i els obligarà a portar moto.

Els treballadors faran una aturada des de les 12:30h fins a les 15:45h de dimarts vinent. Els tècnics no volen cedir i modificar de manera tan sobtada les seves condicions. Comissions Obreres ha denunciat, en aquest sentit, que “de cap manera poden ser modificades unilateralment”.

Crítica a l’actitud de BSM

Aquesta vaga s’uneix a la ja vigent els caps de setmana, que té un seguiment del 100%, segons el comitè d’empresa. Els treballadors es mantenen ferms tot i les pressions de l’empresa, a qui acusen d'”imposar aquestes modificacions amb l’únic objectiu de generar por” a la plantilla.

Les crítiques a l’empresa es multipliquen per part dels treballadors. A les novetats laborals que pretén impulsar, els treballadors també critiquen la “incompetència i nul·la capacitat” de la direcció de l’empresa per resoldre el conflicte. En aquest sentit, acusen BSM de “tancar l’espai de diàleg i negociació”.

Acusen l’Ajuntament de mirar cap a un altre costat

També rep l’Ajuntament de Barcelona, a qui els empleats acusen de mirar cap a un altre costat. En aquest sentit, els afectats mantenen que encara no han aconseguit reunir-se amb Jaume Collboni, president de BSM, tot i que la van demanar oficialment el juliol.

CCOO acaba el seu comunicat demanat respecte: “Depèn que s’entenguin i es respectin les peticions de la part social i que no s’imposi unilateralment un model d’organització del treball”.

Frenada en sec a un nova zona verda

L’Ajuntament ha aturat la zona verda que s’havia de començar a implementar aquest novembre al barri de la Trinitat Vella. Segons aquest mitjà, els informes de mobilitat desaconsellen dur a terme el projecte de regulació de l’estacionament i, per tant, s’obriran converses amb el barri per dissenyar una nova proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa