Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament atura la implementació d’una nova zona verda a la ciutat

Frenada en sec a un dels projectes de l’Ajuntament de Barcelona que pretén crear noves zones d’estacionament per a veïns. Segons ha confirmat la regidora de Sant Andreu Lucía Martín a Betevé, s’atura la zona verda que s’havia de començar a implementar aquest novembre al barri de la Trinitat Vella.

Segons aquest mitjà, els informes de mobilitat desaconsellen dur a terme el projecte de regulació de l’estacionament i, per tant, s’obriran converses amb el barri per dissenyar una nova proposta.

Oposició veïnal a la zona verda

Els veïns, doncs, es lliuren de moment d’una zona d’estacionament a la qual han mostrat moltes reticències. Des de l’associació de veïns mai han vist bé aquest projecte., ja que asseguren que és un barri amb molts pàrquings i edificis tancats, i consideren que el barri no és apte per fer aquest tipus d’àrea verda. De fet, el projecte ja va viure l’oposició del veïnal l’any 2017, quan se’ls va consultar el tema.

Malgrat tot, l’ajuntament no aparca el projecte de forma definitiva al barri de la Trinitat Vella, un dels pocs que no en disposa de cap zona d’aquestes característiques. El projecte tenia previst crear la zona 34, que agruparia la Trinitat Vella, Roquetes, Centelles i la Trinitat Nova. Al juny es va començar a fer l’estudi de dinàmiques d’aparcament, pas previ per presentar els plànols amb els diferents tipus de places de pàrquing.

Nova zona verda també a Sarrià – Sant Gervasi

Des del juny, 864 places d’aparcament per a cotxe i 350 de moto han passat a formar part de l’àrea verda al districte de Sarrià-Sant Gervasi, que són exclusives per a residents. Amb aquesta incorporació, al districte només queda per regular la zona de Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes.

En aquestes zones, els no residents també poden aparcar, amb restriccions: només poden estacionar un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació que indiqui el senyal vertical corresponent, i amb la tarifa d’àrea verda que correspongui a l’etiqueta mediambiental del vehicle, que de mitjana, són 3,75 euros l’hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa