Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou Mercat de Sant Andreu “transparent” estarà enllestit a finals del 2020
  • CA

Els andreuencs podran fer la compra al seu nou mercat a finals de 2020. Almenys aquest és l’objectiu de les obres que comencen demà mateix. La gran atracció de l’edifici serà la seva proposta de vidre. Una aposta per una construcció transparent, celebren des de l’Ajuntament. El preu de l’obra és de 7,9 milions. 

El Mercat de Sant Andreu es dividirà en dues parts. L’edifici principal tindrà dues plantes: un soterrani per encabir la logística i una de principal. Allà serà on els veïns faran les compres principalment. S’hi col·locaran 21 paradetes de venda de producte fresc. I a la segona zona, aquesta situada sota els porxos de la plaça del Mercadal, es podran trobar 5 establiments més que no comercialitzaran menjar. Això es trobarà a la planta baixa. En canvi, a les dues plantes superiors s’hi encabiran una sala d’actes i oficines.

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha destacat el de Sant Andreu com “un mercat molt integrat” que servirà per “complementar l’espai exterior”. A més, s’ha enrecordat d’un altre dels factor d’impacte d’un mercat: l’entorn. “Servirà com a motor per al comerç” del voltant, ha apuntat. En relació a la importància del projecte per a la ciutat, Ballarín ha afegit que si bé “durant 2019 tenim obres a 30 mercats de la ciutat”,  la de Sant Andreu “és una de les remodelacions més destacades”.

Una de les entrades al futur Mercat de Sant Andreu / Ajuntament

El Mercat De Sant Andreu, de fet, té una llarga història. Es va crear a mitjans del segle XIX com una proposta al descobert i no es va cobrir per primera vegada dins als 1906. Ara, però, farà una nova embranzida al seu protagonisme a la comunitat amb un disseny que vol ser “integrador”, defensen des del govern municipal. 

La part de l’edifici principal tindrà al voltant de 2.500 metres quadrats d’ús real i el punt secundari, anomenat Local de Vendes, gairebé 700 metres quadrats. 

Més notícies
Busquen un franctirador que mata coloms i gats amb balins a Sant Andreu
Notícia: Busquen un franctirador que mata coloms i gats amb balins a Sant Andreu
Comparteix
La Guàrdia Urbana investiga el cas arran de les denuncies veïnals, que han trobat diversos animals morts
L’agonia comercial arriba abans que les obres al voltant del mercat de l’Abaceria
Notícia: L’agonia comercial arriba abans que les obres al voltant del mercat de l’Abaceria
Comparteix
Des del trasllat dels paradistes a la carpa de passeig de Sant Joan, han tancat una desena de botigues a la zona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa