Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El matemàtic que ‘prediu’ la Covid-19 demana confinar Barcelona com a “tallafocs”

El catedràtic de la URV en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques Àlex Arenas, coautor d’un model matemàtic que prediu l’evolució de pandèmies com el coronavirus, demana el confinament perimetral de l’àrea de Barcelona com a “tallafocs”. En una entrevista al canal 3/24, l’investigador considera que les restriccions anunciades aquest divendres es queden curtes i veu “totalment necessari” aïllar la metròpoli.

“El confinament perimetral seria com un tallafocs: tenim una sèrie de focus que són els focs que es van generant, i necessitem primer un tallafocs, que és intentar que el foc no surti d’una certa àrea o una certa regió”, ha dit Arenas, que va saltar a la palestra durant el confinament pel model predictiu sobre l’expansió de virus. Dins de l’àrea metropolitana, a més, recomana “aplicar mesures” per evitar una “progressió exponencial” dels contagis. És doctor en física i fa 10 anys que treballa en un mètode de càlcul que permeti anticipar-se a les pandèmies, com a membre del grup de recerca Alephsys Lab de la URV.

Arenas alerta que l’índex de transmissió –quantes persones pot infectar un contagiat sense saber-ho– està pujant els darrers dies i compara la situació actual amb la fase immediatament anterior a l’estat d’alarma. És poc optimista sobre el fre de l’activitat social que puguin aconseguir les noves mesures: “Són necessàries però no prou contundents, és la mobilitat la que fa l’expansió del virus i si no podem actuar en la mobilitat, ja no hi ha temps”. Lamenta que la població es pren les recomanacions “com una cosa suau” i “no sent el perill que suposa” el creixement de nous positius si no hi ha multes o restriccions obligatòries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Assumpció a juliol 19, 2020 | 21:05
    Assumpció juliol 19, 2020 | 21:05
    Tants positius ? amb quins tests? I quants falsos positius donen aquests tests?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa