Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jurat declara culpables els dos acusats del crim de Baró de Viver

El jurat del crim de Baró Viver ha declarat culpables per unanimitat a l’home i la dona acusats de matar a trets en ple carrer al barri de Baró de Viver (Sant Andreu) un home després d’enemistats entre les famílies. El tribunal popular ha fet públic el seu veredicte aquest dimecres i ha pres la decisió per nou vots a favor i cap en contra, tant en el cas de l’home com en el de la dona.

La fiscalia els acusava d’assassinat amb traïdoria, un delicte pel qual demanava una condemna a 25 anys de presó, i de tinença il·lícita d’armes, pel qual reclamava dos anys més de presó. Ara el jutjat que ha dirigit el judici ha de decidir sobre la sentència que se’ls aplicarà.

Els membres del jurat consideren provat per unanimitat que a les 22 hores del 22 de desembre l’acusat va disparar en tres ocasions, al tòrax i al cap a la víctima, amb la intenció d’acabar amb la seva vida o assumint altes probabilitats que moriria. L’acusada sempre ha negat que portés l’arma, però el jurat argumenta que està provat que estaven junts i concedeix “total credibilitat” als testimonis protegits 3, 4, 5 i 6, que van expressar en el mateix sentit que la dona li va lliurar l’arma i li va dir que el matés.

Argumenten que hi va haver culpabilitat amb traïdoria per part dels acusats, perquè amb l’anuència de l’acusada, l’acusat va disparar a la víctima quan es dirigia a comprar al supermercat. Davant l’atac “fulminant” la víctima no va poder defensar-se.

Conclouen que l’acusat va reconèixer haver adquirit l’arma dos dies abans i portar-la carregada i que els trets es van fer “a boca de canó, entre 80 i 100 centímetres”. Consideren que hi havia “una gran desproporció” entre l’arma dels acusats i la de la víctima, que portava dues petites boles metàl·liques amb punxes a la mà.

També es pronuncien sobre l’arma utilitzada, apta per disparar bales del calibre 38 especial i que estava en bon estat de conservació. Ni l’acusat ni l’acusada tenien llicència d’armes. L’únic camp on el jurat no ha actuat per unanimitat ha estat pel que fa a la suspensió d’execució de la pena i l’indult. Vuit dels nou membres del jurat han votat contra la suspensió d’execució de la pena i contra l’indult.

Fiscalia i acusació han confirmat que demanen les penes sol·licitades en l’escrit, les màximes assenyalades per cadascun dels delictes “per la fredor d’ànim, el clima amenaçant i la premeditació necessària”. Les defenses han demanat les penes mínimes per l’assassinat.

Més notícies

El veí mort del Baró del Viver havia denunciat el presumpte assassí 24 hores abans

Notícia: El veí mort del Baró del Viver havia denunciat el presumpte assassí 24 hores abans
Comparteix
Mossos d'Esquadra encara no han fet cap detenció

“A mi també em van amenaçar amb pistola i ganivets fa quatre dies”

Notícia: “A mi també em van amenaçar amb pistola i ganivets fa quatre dies”
Comparteix
Diversos veïns del Baró de Viver expliquen que havien vist la família del presumpte autor del crim amb armes blanques i una pistola en diferents ocasions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa