El jove que es va escapar de Barcelona amb coronavirus no va contagiar ningú

El govern balear ha fet proves a cinc amics seus i tots han donat negatiu


La direcció general de Salut Pública dels govern de les Illes Balears ha confirmat aquest dimecres que l’estudi de contactes estrets de el jove que va viatjar de Barcelona a Eivissa després de donar positiu en una PCR ha conclòs sense registrar nous contagis. Segons ha informat l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, cinc amics del jove van viatjar amb ell a l’illa, de manera que es van sotmetre a les proves de coronavirus que han donat negatiu, donant-se així per tancat el cas.

El jove va ser internat aquest dissabte de manera forçosa a l’Hospital Can Misses, rebent l’alta diumenge després que donés negatiu en una nova PCR. La conselleria de Salut balear va informar que s’havia remès a Policia Nacional i Guàrdia Civil una resolució per ordenar el seu internament forçós en règim d’aïllament. El passat 20 de juny aquesta persona va presentar símptomes i el dia 26 la PCR que se li havia fet va donar positiu. Malgrat això, el dia 29 va viatjar de Barcelona a Eivissa per participar en un comiat de solter.

Aquest divendres es va informar la direcció general de Salut Pública i Participació que l’individu es trobava a Eivissa i en la mateixa jornada va ser localitzat. A més d’adoptar aquesta mesura, la direcció general va anunciar que obrirà un expedient per un presumpte delicte contra la salut pública.

Nou comentari