El govern municipal creu que no cal un permís específic per a les treballadores de l’Ajuntament de Barcelona en cas de dolor menstrual perquè considera que ja queda cobert amb les hores d’afers propis disponibles. Així ho ha explicat la regidora de Règim Intern, Montserrat Ballarín, en resposta a un prec formulat pel grup municipal d’ERC a la comissió de Presidència. Tot i que Ballarín ha acceptat formalment el prec ha matisat que les dones que treballen al consistori “ja poden descansar pels permisos laborals vigents” quan pateixen indisposició per la regla.

“Qualsevol persona pot gaudir de 30 hores trimestrals per afers propis que no s’han de justificar i que es poden recuperar els mesos següents”, ha dit. En aquest sentit, ha defensat que aquest permís garanteix el dret a la intimitat, perquè no cal justificar-ne el motiu, i serveix també per altres situacions vinculades a la conciliació o altres necessitats, tant per homes com per dones. “És una bona solució per tothom”, ha indicat. Segons ha dit, durant el 2019 s’hi van acollir més de 3.000 treballadors de l’Ajuntament, de les quals prop de 2.700 van ser dones.

ERC lamenta la negativa

Des d’ERC, la regidora Elisenda Alamany ha lamentat la negativa del govern a situar un permís específic retribuït a la taula de negociació per concretar un acord. Als republicans no els convenç el fet que les hores disponibles ara de permís no discerneixin entre les persones que menstruen i les que no. “L’Ajuntament ha de ser un exemple pioner i els continuem emplaçant a arribar a un acord”, ha dit la regidora, que ha indicat que es calcula que un 20% de les dones es veuen afectades per dolors forts o sagnats abundants durant la menstruació. La petició formulada per Esquerra es basava en l’exemple de l’Ajuntament de Girona, on una proposta impulsada per la Intersindical es va aprovar a la mesa de negociació.

Comentaris

  ciutadà Maig 19, 2021 | 17:40
  Molt bé!. Una actitud absolutament feminista; cal rebutjar tota mena de discriminació.
  Dani_Andreuenc Maig 19, 2021 | 18:37
  La truja ja deu haver parit tot el que pensaba parir. La resta que es fotin. No te mes. Es la maldad personificada.
  Tal com raja Maig 19, 2021 | 18:39
  És una actitud masclista. Si els homes també tinguessin la regla, es podria entendre com una opció. Però si només afecta a les dones, això és una injustícia perquè els homes no gastaran dies personals i elles sí. Alcaldessa, un cop més s'ha cobert de glòria.

Nou comentari