ERC planteja un permís per dolor menstrual a l’Ajuntament

Els republicans es basen en la iniciativa pionera impulsada al consistori gironí

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà dimecres que les treballadores del consistori disposin d’un permís retribuït per dolor menstrual. El text del prec fa referència a la iniciativa pionera impulsada a l’Ajuntament de Girona i demana que el de Barcelona també emprengui les negociacions “pertinents” per contemplar el permís menstrual retribuït en defensa del “dret a la protecció de la salut i el benestar de les dones treballadores”. Segons dades facilitades per ERC, si s’accepta el prec i avança la mesura, podrien gaudir-ne fins a 7.208 dones que treballen al consistori barceloní. “Barcelona com a capital del país hauria de tirar del carro en aquest tipus de lluites”, defensa la regidora Elisenda Alamany.

El prec, que els republicans faran dimecres a la Comissió de Presidència, recull que la menstruació és un procés fisiològic en les dones que “impossibilita sovint conciliar la salut i el treball”. A més, apunta que tant la menstruació com la menopausa han estat fins ara “temes tabú” i no s’han tingut en compte els malestars que cíclicament causen en algunes dones. També s’afirma que moltes treballadores utilitzen els seus dies d’indisposició o fins i tot dies de vacances quan tenen la menstruació. En el cas de l’Ajuntament de Girona la proposta va ser impulsada per la Intersindical i es va aprovar a la mesa de negociació, tot i que encara ha de passar pel plenari.

Comentaris

    Gironí 17/05/2021 3:45 pm
    No hi estic d'acord; les feministes no paren d'esgargamellar-se refusant tota mena de discriminació, per tant també han de refusar aquesta. Les dones i els homes son absolutament iguals, asseguren, oi?. Doncs que es vegi.

Nou comentari