El gihadista detingut a la Barceloneta es plantejava imitar terroristes solitaris

La Policia Nacional investiga si va arribar a la península en pastera

La Policia Nacional considera que el gihadista algerià retornat en vigílies del Nadal des de zona de conflicte i que ha ingressat a la presó planejava imitar accions de terroristes solitaris, d’aquí que estigui considerat especialment perillós, han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Es tracta d’un algerià de 28 anys d’edat que els especialistes de la Comissaria General d’Informació vinculen amb la franquícia d’Estat Islàmic (DAESH) del nord d’Àfrica. Hi havia passat abans per l’Iraq, Turquia i Senegal. Va ser localitzat en un immoble ocupat al barri de la Barceloneta i la investigació va portar a dos algerians, un considerat “acòlit” del combatent terrorista i l’altre per prestar-li suport logístic.

Segons les citades fonts, els especialistes de la policia tenen serioses sospites que els detinguts van utilitzar les rutes d’introducció irregular d’immigrants per via marítima per arribar a Espanya, és a dir, que haurien arribat en pastera. Tot i això, subratllen que estan obertes totes les línies d’investigació i que ha de finalitzar l’anàlisi dels dispositius intervinguts.

Els tres han passat aquest dilluns a través de videoconferència a disposició del Jutjat Central número 6 de l’Audiència Nacional i han ingressat de moment a una presó de Catalunya després de dictar presó incondicional. El temporal de neu ha impedit que viatgessin a Madrid sota custòdia policial i que se celebrés presencialment la presa de declaració.

L’operació de la Comissaria General d’Informació i de la Brigada Provincial de Barcelona s’ha dut a terme sota la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, comptant amb la col·laboració de el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), els Serveis d’Intel·ligència Algerians, el federal Bureau of Investigation (FBI) dels Estats Units i de l’Oficina Europea de Policia EUROPOL.

Analitzades les fortes mesures de seguretat que adoptaven els arrestats i amb la proximitat del temporal climàtic que podia dificultar la seva localització permanent, els investigadors van decidir procedir a la seva immediata detenció per neutralitzar l’amenaça potencial. A més de les detencions, els agents han practicat el registre de l’immoble on residien i hi han confiscat material electrònic, el qual està pendent d’anàlisi especialitzat. La causa ha estat declarada secreta pel magistrat de reforç del Jutjat 6 de l’Audiència Nacional, Alejandro Abascal, que els atribueix els delictes de pertinença a organització terrorista, han informat fonts jurídiques.

Més informació

Comentaris

    un 12/01/2021 9:45 am
    aixeca el peu que passa la bola

Nou comentari