El dispositiu antimasclista de Barcelona s’activa per dos casos durant l’agost

En un cas va ser per un presumpte assetjament sexual i l'altre per una intoxicació, tots dos al Front Marítim

El dispositiu contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques que l’Ajuntament de Barcelona ha desplegat aquest estiu s’ha activat en dues ocasions per alertar la policia en les últimes quatre setmanes d’agost, ha informat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez. Segons concreta l’Ajuntament, en un cas va ser per un presumpte cas d’assetjament sexual i en l’altre per una suposada intoxicació. Les víctimes en tots dos casos van ser una sola dona. Tant un fet com l’altre van ocórrer al Front Marítim.

“Es va activar perquè l’equip va considerar que per la gravetat de la situació s’havia de coordinar amb els cossos policials”, ha assenyalat Pérez, que ha indicat que la resposta va ser “ràpida”. “Es demostra que tenim avançades les coordinacions i que funcionen bé”, ha diagnosticat la tinenta d’alcalde. Pérez ha afegit que, a banda d’aquests dos, no s’han detectat casos greus en què hagi calgut avisar la policia o serveis sanitaris.

A més, les parades de Barcelona Antimasclista al Front Marítim i les festes majors, han ofert assessorament a 15 persones que han relatat episodis de violència viscuts en el passat als equips d’aquests punts. A banda, quantifiquen uns 3.000 contactes per informar de serveis existents i sensibilitzar contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, sobretot joves. “Són persones que normalment no s’aproximen a cap servei públic”, ha destacat Pérez.

Unes 1.600 atencions s’han prestat en el marc de les festes de Gràcia, que ara continuen a les festes de Sants, que acaben demà dissabte. “El gaudi de l’oci nocturn ha de ser igualitari per a homes i dones, on les dones no haguem de marxar abans a casa perquè ens sentim atemorides, on les dones puguem estar i gaudir de l’espai públic sense tenir cap mena de por de patir cap situació masclista ni cap agressió i que també el col·lectiu LGTBI pugui gaudir també de l’espai públic”, ha postulat Pérez.

Més informació

Nou comentari