Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cribratge massiu al Besòs millora les previsions i frega les 600 proves PCR el primer dia

El cribratge massiu al Besòs ha començat amb bons números. De la previsió inicial de fer 400 proves PCR per dia s’ha passat a les 567 proves que s’han pogut completar avui, segons dades provisionals del departament de Salut. És la mateixa situació que ja es va produir a Torre Baró (Nou Barris) quan es va iniciar el desplegament mèdic extraordinari, dissabte passat. S’han superat les expectatives de llarg, gràcies a la feina coordinada del departament de Salut, l’Ajuntament de Barcelona, l’atenció primària del Besòs i els professionals de l’Hospital del Mar que s’han traslladat a la zona.

Aquest matí fonts de Salut detallaven que hi ha un total de 8.000 persones cridades a fer-se les proves, tenint en compte la zona molt delimitada que s’ha decidit escollir per fer aquest cribratge massiu. No són tots els usuaris del CAP ni de bon tros. L’ambulatori cobreix 23.000 veïns. Ara bé, amb les dades dels contagis a la mà, es va decidir centrar les proves en una zona concreta del barri del Besòs.

Està previst que la carpa gegant i el dispositiu instal·lat duri tres dies i se superi el miler de proves fetes amb facilitat. Tot i que hi hagi 8.000 veïns cridats a passar pel CAP en aquest cribratge, normalment hi va només una petita part, expliquen des de Salut. Per aquest motiu, compten que amb el temps d’estada plantejat es podran fer les proves a tots els veïns dels carrers escollits que vulguin fer-se-la.

Les tres zones que estan contemplades fan una crida als veïns que viuen entre els carrers Llull, Alfons el Magnànim, Jaume Huguet i la rambla Prim (dilluns), els que viuen entre els carrers de Ferrer Bassa, Perpinyà, Jaume Huguet i Alfons el Magnànim (dimarts) i els que viuen entre Llull, Sant Ramon de Penyafort, Ferrer Bassa i Alfons el Magnànim (dimecres). Aquesta era la teoria. A la pràctica, però, s’està tenint permissivitat i es deixa que els veïns de qualsevol de les zones delimitades, sigui el dia que sigui, pugui accedir al CAP a fer-se la PCR

Nou comentari

Comparteix