Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els contagis de Covid-19 es disparen un 53% en una setmana a Barcelona
  • CA

El risc de rebrot s’ha disparat 130 punts en només cinc dies a Barcelona i ja supera la barrera dels 300 punts, un indicador clar que la pandèmia de Covid-19 manté la tendència preocupant de les últimes setmanes que ha obligat a la Generalitat a endurir les mesures sanitàries per intentar frenar l’arribada de la tercera onada de coronavirus.

Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en els últims set dies s’han registrat gairebé 2.200 casos a la capital catalana, un 53% més que en els set anteriors. La velocitat dels contagis (Rt) s’ha enfilat fins a l’1,65 –la qual cosa vol dir que cada infectat contagia més d’una persona– i anticipa un nou augment dels ingressos hospitalaris.

Onada més virulenta

Les previsions del departament de Salut alerten d’una escalada important de la pandèmia a Barcelona, ja que aquesta nova onada ha arribat amb un virulència inesperada. En només una setmana, el risc de rebrot ha passat de 141 a 319 i la velocitat de contagi està a punt de doblar-se –ha passat de 0,91 a 1,65–.

Tot i això, la taxa de positius sobre el nombre total de proves PCR i tests ràpids d’antígens es manté lleugerament per sota del 5%, que és el llindar que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que la pandèmia encara està sota control i que el rastreig de casos positius i dels seus contactes encara és possible i efectiu.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa