Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El capellà expulsat de l’Església: “Faig misses en desobediència”

El capellà Miguel Ángel Barco, un antic clergue d’Alcanà d’Henares (Madrid) que va ser expulsat de l’Ésglesia, ha assegurat en una entrevista a TV3 que ell serà mossèn “tota la vida” i que tant li fa estar inhabilitat. “La condició de capellà te la dona un sagrament que és per a tota la vida”, assegura en declaracions a la televisió pública. “Com que estic inhabilitat, faig misses en desobediència”.

De fet, assegura el mateix Arquebisbat de Barcelona reconeix només li han retirat “l’exercici del ministeri”, acte amb el qual ell no està d’acord i, a més, assegura que mai ha rebut la decisió per escrit. “A mi no m’ho han donat per escrit que estigui suspès”. Tot i tenir prohibit qualsevol exercici de ministeri sacerdotal en tots els seus àmbits, estaria celebrant misses clandestines en un local situat al número 100 del carrer Bailén de Barcelona. També oficia presumptament misses a Cerdanyola de Vallès (Barcelona), a l’ermita de Can Cerdà, de manera que el Bisbat de Terrassa també ha fet aquest dimecres un avís a la feligresia en el mateix sentit.

Batalla legal

Segons el diari Religión Digital, Barco i el cardenal Omella mantenen una dura batalla des de fa tres anys. Omella va ser qui li va comunicar l’expulsió, personalment. Se l’havia acusat d’haver tingut una filla amb una feligresa i d’assetjar un diaca a Saragossa, segons aquest rotatiu. En resposta, Barco va intentar portar a tribunals l’arquebisbe acusant-lo de falsedat en document privat, tot i que la causa va ser arxivada i Omella va quedar exonerat. Malgrat el revés judicial, Barco considera que la seva persecució no té cap sentit. “La inobservança del celibat [de la qual l’acusen], ja que paren d’això, prescriu passats cinc anys i ja en fa 15!”, explica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa