Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un capellà madrileny expulsat fa misses clandestines a Barcelona
  • CA

L’Arquebisbat de Barcelona ha alertat aquest dimecres de l’obertura d’un espai religiós ‘pirata’ a la capital catalana. No compta amb l’autorització de la diòcesi per celebrar-hi el culte en nom de l’Església catòlica i, per això, “es troba en situació d’il·licitud”. En un comunicat ha assenyalat directament Miguel Ángel Barco López, un “antic clergue d’Alcalá d’Henares que va rebre pena d’expulsió” imposada per la Santa Seu el 22 de juliol de 2017.

Tot i tenir prohibit qualsevol exercici de ministeri sacerdotal en tots els seus àmbits, estaria celebrant misses clandestines en un local situat al número 100 del carrer Bailén de Barcelona. També oficia presumptament misses a Cerdanyola de Vallès (Barcelona), a l’ermita de Can Cerdà, de manera que el Bisbat de Terrassa també ha fet aquest dimecres un avís a la feligresia en el mateix sentit.

Segons el diari Religión Digital, Barco i Omella mantenen una dura batalla des de fa tres anys. Omella va ser qui li va comunicar l’expulsió, personalment. Se l’havia acusat d’haver tingut una filla amb una feligresa i d’assetjar un diaca a Saragossa, segons aquest rotatiu. En resposta, Barco va intentar portar a tribunals l’arquebisbe acusant-lo de falsedat en document privat, tot i que causa que va ser arxivada i Omella va quedar exonerat.

Advertència a fidels i clergues

L’Arquebisbat recorda que Barco no pot fer servir cap tipus d’hàbit ni de distintiu clerical i que “no pot ser mai admès com a clergue en cap celebració litúrgica de l’Església catòlica”. Per això, ha alertat els fidels de les dues diòcesis perquè “evitin l’assistència i participació en el culte ni en l’espai indicat ni en cap altre lloc amb la persona esmentada, per raó de la seva il·licitud”.

L’advertència també va pels sacerdots de les dues diòcesis. Els ha exhortat a considerar “estrictament prohibida” qualsevol celebració de culte en aquest espai clandestí i tota col·laboració amb la persona esmentada, sense perjudici de la responsabilitat canònica que es pogués derivar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa