Un equipament annex al CAP Gòtic de Barcelona dota des d’aquest dilluns de més espai al centre, que havia quedat petit. L’espai, situat just al davant del centre, a la plaça Joaquim Xirau, té una superfície de 365 metres quadrats i està equipat i preparat per atendre urgències Covid i consultes d’especialitats. En concret, consta de dues plantes amb 9 consultes, que sumades a les 14 que ja té el centre, augmenten fins a 23 les consultes de l’atenció primària al Gòtic. El mòdul té dues plantes, la baixa es destina a urgències respiratòries i Covid, i la primera a les especialitats.

La construcció i instal·lació del nou annex assistencial ha suposat una inversió de de 736.500 euros entre l’obra i l’equipament. Des del mes de setembre, el CAP ha tingut el suport d’una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ara es desmunta. A més, l’Ajuntament va cedir uns espais que s’utilitzen com a sala de reunions i punt de treball per als professionals. El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha afirmat que “era urgent trobar una solució per al CAP Gòtic” i ha destacat que els treballadors de l’ambulatori “ho han donat tot per atendre els pacients en condicions difícils”.

Ubicació definitiva

L’adjunt a la Direcció del CAP, Oriol Rebagliato, ha destacat que el nou espai annex és “un baló d’oxigen” tot i que es tracti d’un equipament provisional. “Sabem que haurem d’esperar uns anys a tenir el centre nou, però mentrestant permetrà descongestionar el centre i tots els professionals ho estan esperant”, ha indicat. La ubicació definitiva del nou CAP –que es preveu que estigui llest el 2024– serà a l’edifici municipal situat a la plaça Pi i Sunyer i tindrà aproximadament uns 2.500 metres quadrats.

A finals de desembre, l’Ajuntament de Barcelona i el CatSalut van acordar les noves ubicacions de quatre CAP de la ciutat que necessiten més espai: El CAP Raval Nord, el CAP Gòtic, el CAP Besòs i el de Passeig de Sant Joan. El CAP Gòtic, gestionat per l’Institut Català de la Salut, té una població assignada de 15.000 habitants. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, infermeria, atenció administrativa i comunitària i atenció urgent. A més, ofereix visites de consultes externes d’atenció especialitzada. També dona atenció a tres residències de gent gran.

Nou comentari