El Banc d’Aliments reparteix ara un 33% més de menjar a Barcelona que fa un any

De les 148.879 persones ateses n'hi ha 6.309 que són menors de dos anys

El Banc dels Aliments de Barcelona ha repartit 14.390.667 quilos de gener a juliol, un 33% més que el mateix període del 2020. La mitjana d’entrega s’ha mantingut en 14 quilos per persona. Per afrontar l’increment del nombre de beneficiaris s’han comprat productes d’alimentació per valor de 4,2 milions d’euros.

De les 148.879 persones ateses n’hi ha 6.309 que són menors de dos anys. L’entitat exposa que ha pogut garantir les ajudes gràcies al suport de particulars i empreses agroalimentàries i altres empreses, juntament amb les adquisicions. En aquest sentit, la passada edició del Gran Recapte va aconseguir 7,8 milions d’euros amb els quals s’han adquirit 5.033 tones d’aliments, 3.500 corresponents a Barcelona.

El Gran Recapte 2020 va haver de modificar el seu format per adaptar-se a les restriccions, transformant la donació física d’aliments en donacions econòmiques. El nou format ha permès gestionar les donacions destinades a aliments amb més eficiència, amb productes essencials i per un període molt més prolongat que altres anys, segons assegura l’entitat.

A través de les donacions aconseguides amb el Gran Recapte i altres campanyes, els Bancs dels Aliments catalans han pogut començar a implementar les targetes monetàries per comprar aliments en funció de les preferències dels beneficiaris. El valor d’aquestes targetes monetàries entregades ascendeix a 757.468 euros, segons exposa la Fundació Banc dels Aliments en un comunicat.

Més informació

Nou comentari