Arrels Fundació ha detectat 1.064 persones sense llar a Barcelona, ​​de les quals un 69% té un grau de vulnerabilitat mitjana o elevada, ha informat aquest dimarts l’entitat a partir d’una enquesta i un recompte d’aquestes persones realitzats al juny. “És una xifra de mínims”, han aclarit des d’Arrels, perquè hi ha persones que s’amaguen i no localitzen i també perquè hi ha parcs, jardins i zones boscoses de la ciutat a les quals no van accedir durant la nit de l’enquesta.

El director d’Arrels, Ferran Busquets, ha assenyalat que fa un any, durant el confinament, es van localitzar a 1.239 persones vivint al carrer, i que l’estimació de l’entitat “parlaria de més de 1.100 persones”. Busquets ha assenyalat que el descens té a veure amb la disminució de la mobilitat a causa de la pandèmia i el tancament de fronteres, així com la conversió d’algunes places d’emergència en places estables.

“No ens podem relaxar, perquè parlar de més de 1.100 persones no és bona notícia“, ha advertit Busquets. En total, van enquestar a 289 persones que viuen al carrer a Barcelona per conèixer la seva situació de vulnerabilitat amb la implicació de 530 persones voluntàries que, al llarg de la nit, van recórrer 65 dels 73 barris de la ciutat.

Les primeres dades mostren que, de les 289 persones entrevistades, el 91% són homes, el 6,9% són dones i un 1,7% són homes o dones transsexuals. La mitjana d’edat dels participants és de 43 anys.

Ha augmentat el percentatge de persones amb nacionalitat espanyola que viuen al carrer a Barcelona -són el 30%-, mentre que el percentatge que representa la població migrada és del 68%. A més, Arrels Fundació ha alertat que un 46% de les persones diuen haver patit agressions físiques o verbals, el que representa un 6% més que fa dos anys.

El 27% d’aquestes persones viu al carrer des de fa un any o menys. És a dir, ha començat a viure al ras durant la pandèmia de Covid-19. Del total d’enquestats, el 19% diu que ja està vacunada o que ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Nou comentari

Més notícies
El Corte Inglés, desnonat

Mai no hauria pensat veure tancar el Corte Inglés

Els magatzems són part important de la construcció nacional espanyola, símbol juntament amb la Loteria, la Liga i el raïm de Cap d'Any de la unitat nacional
Pugen les trucades als telèfons d'ajuda per crisis emocionals / Max Pixel

La majoria de trucades als telèfons de l’esperança i contra el suïcidi eren de Barcelona

Les consultes per idees d'autolesió, soledat i pobresa van incrementar-se un 52% durant el 2020