Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 061 prescindeix de part de la plantilla en plena tercera onada
  • CA

Hospitals desbordats, milers de contagis diaris i una situació epidemiològica descontrolada fan pensar que el volum de feina del sector sanitari ha de ser insòlit. Però una quarantena –segons la Coordinadora Obrera Sindical (COS)– de treballadors del 061 han rebut notificacions com aquesta: “(…) degut a una disminució del volum del servei contractat i, tenint vostè un contracte de treball per obra o servei vinculat directament a la realització de tasques pròpies de dit contracte (…) li comuniquem que aquesta empresa es veu en l’obligació de comunicar l’extinció seu contracte de treball”. Així consta en una comunicació del 29 de gener de Ferrovial a treballadors afectats a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

Comunicació de Ferrovial a un dels afectats / TOT Barcelona
Comunicació de Ferrovial a un dels afectats / TOT Barcelona

Ferrovial és l’empresa contractada pel departament de Salut per gestionar part del servei d’atenció telefònica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) del 061. La companyia ha comunicat a uns 40 empleats, segons COS, que no es renova el seu contracte d’obra i servei o eventual i que, per tant, no seguiran treballant al 061. Tots ells tenien contractes que caducaven el 31 de gener. Fonts de Ferrovial no especifiquen quants professionals deixaran de treballar, i argumenten que els afectats no poden continuar perquè no se’ls pot fer indefinits.

La COS ha alertat de la situació i ha recollit testimonis. “En cap moment han tingut en compte la qualitat del servei, deixant-lo en mans d’una constant roda de noves treballadores sense experiència”, critica una professional afectada. “Els tipus de contractes i les condicions que ofereixen a les treballadores genera en nosaltres un estat d’inseguretat i incertesa que fa que donem un servei de pitjor qualitat”, afegeix.

Sigui com sigui, fonts de Ferrovial ressalten que no hi ha hagut acomiadaments i que “el servei s’està donant i hi ha el personal necessari”.

Els afectats es concentraran amb la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics a la plaça Sant Jaume el 6 de febrer a les 12.30 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa