Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Eixample i Gràcia superen les concentracions de diòxid de nitrogen per segon any consecutiu

Els districtes de l’Eixample i Gràcia excedeixen les concentracions de diòxid de nitrogen per segon any consecutiu. Són les estacions que han excedit el valor límit anual permès de NO2 –situat en 40 µg/m3 (micrograms per metre cúbic)– el 2019. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic constata que es manté la tendència de la qualitat de l’aire en aquesta àrea. De fet, el resultat del 2019 és el mateix que el del 2018. Respecte a l’any anterior, s’observa que els nivells d’NO2 es mantenen similars en general.

El 93% de les estacions que hi ha a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric (28 de les 30 estacions de l’anomenat Àmbit-40) compleixen el valor límit anual. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, la Zona de Qualitat de l’Aire 1 (ZQA1), un 88% de les estacions compleixen amb la normativa (16 de les 18 estacions), i a la segona, la ZQA2 (que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat), el compliment és del 100% (12 de les 12 estacions).

Pel que fa als valors límit horaris d’NO2, durant el 2019 s’ha complert l’objectiu a tot el territori, com en l’any anterior. Així doncs, no s’han donat les condicions per declarar un episodi d’alta contaminació per diòxid de nitrogen.

Més notícies

Barcelona registra una caiguda important dels nivells de diòxid de nitrogen

Notícia: Barcelona registra una caiguda important dels nivells de diòxid de nitrogen
Comparteix
La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, celebra la gran millora en la qualitat de l'aire

Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla

Notícia: Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla
Comparteix
La plataforma d'afectats per aquest projecte urbanístic ha fet comparacions d'emissions a les parades de Poblenou, Ciutadella i Sant Adrià

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa