Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un error multiplica per 10 els confinats en una escola de Barcelona
agraph -->

Un error de càlcul. L’escola La Salle Bonanova de Barcelona s’ha equivocat i ha multiplicat per 10 el nombre d’alumnes confinats del centre. Divendres el departament d’Educació va explicar que aquest centre tenia en total de 1.028 estudiants estaven complint quarantena arran de l’auge de casos positius al centre, des de P-3 fins al Batxillerat.

La realitat, però, és molt diferent. Hi ha 101 alumnes complint les mesures de confinament decretades per les autoritats, en haver donat positiu o en haver estat contacte estret d’un cas confirmat de la Covid-19. Ho ha detallat El matí de Catalunya Ràdio i se n’ha fet ressò la periodista del mateix mitjà Marina Romero. “Un error en la comunicació dels contactes de positius va situar el centre com el més afectat”, ha informat. A hores d’ara “hi ha tres classes confinades (infantil i primària) i alumnes de secundària”.

Segons les últimes dades del departament d’Educació, actualitzades a 15 de gener, les xifres són encara més baixes. En aquest centre, del barri de Sant Gervasi – la Bonanova, hi ha 44 persones confinades i 0 grups complint quarantena, de les quals 36 són alumnes i vuit docents. En els últims 10 dies s’han detectat fins a 96 casos.

Dues classes confinades a Barcelona

Segons les últimes dades oficials d’Educació, hi ha dues classes confinades a tota la ciutat de Barcelona. Són les d’un grup de l’escola Joaquim Ruyra i un altre del Sagrat Cor-Esclaves. El centre amb més alumnes positius són els Jesuïtes Clot, amb 285 casos. En segon lloc, hi ha l’escola Pau Casals-Gràcia, amb 196 alumnes complint aïllament, i, en tercera posició, l’Institut Escola del Treball, amb 184 casos en estudiants. A aquests centres educatius, amb un centenar de casos confirmats, entre alumnes i docents, s’hi troben: EOI de Barcelona (Drassanes), Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, Escola Superior de Disseny IED, Institut Pedralbes, Escola Professional Salesiana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Silvia a gener 19, 2022 | 09:02
    Silvia gener 19, 2022 | 09:02
    Es deuen compensar amb totes les aules confinades ahir que no constaven en les dades del departament. Com a minim quatre que sé del cert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa