Nou concurs que corona la ciutat de Barcelona com a una de les millors ciutats per a la restauració. El guardó organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport de l’Escola de Pastisseria del Gremi ha coronat la pastisseria Canal de Barcelona com la que fa el millor panettone clàssic de tot l’Estat espanyol i la pastisseria Madeleine by Ferrieres com a millor panettone de xocolata durant el Concurs a Millor Panettone Artesà d’Espanya del 2024, durant el Gastronomic Forum Barcelona que s’està celebrant de dilluns a dimecres al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
Toni Vera (pastisseria Canal) i Felip de Santa Cruz (Madeleine by Ferrieres) s’han imposat davant més de 70 participants i els jutges han valorat aspectes com el sabor, l’olor, l’estructura de la molla o la forma del panettone. En el jurat hi havia professionals tan destacats com els germans Lluís i Gerard Costa (Vallflorida Xocolaters), premiats l’any 2023, o l’italià Bruno Andreoletti.
El perfil dels guanyadors del concurs
Toni Vera, representant de la pastisseria Canal, és un pastisser especialista en croissants i altres especialitats i la pastisseria Canal va ser fundada l’any 1970 acumulant premis com el de Millor Croissant Artesà els anys 2016, 2019 i 2022. Per la seva banda, Felipe de Santa Cruz, és qui regeix l’obrador de la pastisseria parisenca Madeleine by Ferrieres a Barcelona i el jurat ha destacat que el seu panettone és “100% natural, amb més de 30 hores de fermentació i ingredients de primera qualitat”.
Les categories del concurs
En la categoria ‘Clàssic’ els participants han entregat dos panettones artesans de fruites (els que són de llimona o de cedre, taronja i panses) d’elaboració pròpia i amb una corona de sucre glas, d’entre 1.050 i 1.150 grams. Pel que fa a la categoria de ‘Xocolata’ els participants havien de lliurar panettones de xocolata negra o amb llet (amb un mínim un 40% de cacau) i amb un pes d’entre 1.050 i 1.150 grams, com a la categoria ‘Clàssic’.
Els guanyadors de les anteriors edicions havien estat Vallflorida Xocolaters (2023); L’Atelier Barcelona i Pans Creativos (2022); Dolç per Yan Duytsche de Sant Cugat (Barcelona) i Cal Jan de Torredembarra i Tarragona (2021); Xocosau (2020); Cloudstreet (2019); Ochiai (2018); Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytshche (2016).