Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos forns de Barcelona fan els millors panettones de tot l’Estat

El millor panettone de xocolata i el millor clàssic de fruites de tot l’Estat tenen segell barceloní. Dos establiments de la capital del país s’han endut els guardons que aquest dimarts ha donat l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona en el concurs que ha organitzat en marc del Gastronomic Forum Barcelona que se celebra a la Fira de Montjuïc. El jurat ha valorat el gust i factors com l’olor, l’estructura de la molla i la forma. I ha triat entre més de 100 propostes en la setena edició d’aquest certamen gastronòmic.

Barcelona, la millor elaboradora de panettones

El guardó en la categoria de xocolata se l’han endut les postres elaborades per la pastisseria L’Atelier Barcelona, que té una escola de pastisseria i també establiment de venda al carrer de Viladomat, 140, bis. Al capdavant hi ha el xef Enric Ortuño, que ha guanyat premis com el de millor croissant artesà de mantega, Millor Pasta de Tè Artesana i Millor Coca de Sant Joan de crema i pinyons, entre altres.

Per altra banda, el guanyador en la categoria de clàssic de fruites ha estat el mestre forner Daniel Jordà. És la tercera generació de forners i dirigeix Panes Creativos, un laboratori d’idees on elabora diversos tipus de pa per a clients que busquen qualitat i propostes innovadores de sabor i creativitat. Es troba la plaça de Garrigó, 5 de Barcelona, amb establiments a Vilapicina i Torre Llobera.

Els dos panettones guanyadors del 2022

L’objectiu del concurs és incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en l’elaboració del panettone, unes postres que han viscut un autèntic boom en els últims anys al nostre país. Entre els membres del jurat hi havia reconeguts professionals del sector: Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa