Dos bombers de Barcelona s’afegeixen a l’operatiu d’ajuda pel terratrèmol d’Haití

Se sumen a un equip que recorrerà la zona més danyada per valorar l'ajuda internacional que cal

Dos bombers de l’Ajuntament de Barcelona han sortit aquest dimecres en un vol cap a Haití per oferir suport al país després del terratrèmol registrat el dissabte al sud-oest de la nació caribenya, que ha causat al menys 1.942 morts i gairebé 10.000 ferits, segons dades provisionals. Els agents s’incorporen al grup d’experts del mecanisme de Protecció Civil Europea i els acompanyen un bomber de la Comunitat de Madrid i un infermer dels serveis sanitaris d’emergències de l’Ajuntament de Madrid.

L’infermer Miguel Asúnsolo ha explicat que recorreran “la zona de l’illa més danyada per valorar quines són les necessitats i en quina manera es pot aportar ajuda internacional”. “A partir d’aquí, s’elaborarà un informe que la Unió Europea prendrà en consideració per poder enlairar totes les unitats d’ajuda necessàries”, ha explicat Asúnsolo.

L’infermer ha explicat que la situació actual d’Haití és força complicada a nivell polític i de seguretat. “Hi ha un elevat risc de violència i delinqüència”, ha apuntat. “Una de les nostres prioritats és determinar els riscos a l’hora d’establir un campament i les mesures a adoptar”, ha afegit.

A més, Haití “tot just s’estava recuperant de fa deu anys d’un altre terratrèmol i ara una altra vegada presenta danys estructurals molt grans en carreteres i edificis”, ha destacat. “Si el país ja tenia problemes de per si en mitjans sanitaris, ara s’han complicat més. Tota ajuda és poca. Ens trobarem un escenari bastant dur, es podria parlar d’una medicina de guerra perquè serà una zona molt desolada”, ha augurat l’infermer.

Més informació

Nou comentari