Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos activistes detinguts i cops de porra de la Guàrdia Urbana al Raval

El que havia començat sent una manifestació sense cap incident al Raval per demanar que la crisi “no la paguin els de sempre” ha acabat sent l’escenari d’una batussa en què la Guàrdia Urbana ha detingut dues persones, ha pogut confirmar aquest diari. Quan feia hores que la mobilització havia acabat i quedava un grup de reduït de gent, s’ha produït un enfrontament entre la policia barcelonina i alguns manifestants. El col·lectiu impulsor de #recuperemelscarrers n’ha difós aquest vídeo.

Testimonis dels fets asseguren que els urbans haurien carregat amb duresa contra els activistes. De fet, en un vídeo al qual ha tingut accés el TOT Barcelona es veu la seqüència en què una dona intenta arribar al cotxe on s’enduen un detingut, toca un agent i un urbà respon empenyent-la i colpejant-la amb la porra extensible.

Una de les persones detingudes, per la seva banda, ha escopit un agent.

Segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, els dos arrestats formarien part del grup de de defensa de l’habitatge ravalenc. Testimonis dels fets, a més, apunten que tot ha començat quan la Guàrdia Urbana ha anat a desfer el grup que quedava “prenent una cervesa” a la rambla –on havia acabat la manifestació. Fonts municipals detallen que la colla estava formada per unes “20 persones” i que els agents “van acostar-se per informar que estaven realitzant una activitat no permesa”. Incomplien tant el decret d’Estat d’alarma com ordenances municipals.

En aquell moment, un dels membres del grup hauria intentat marxar amagant la beguda i, en aturar-lo per identificar-lo, alguns dels seus companys van “increpar els agents sense mantenir la distància de seguretat”, expliquen fonts policials. Així, sense cap gran incident inicial, la policia informa la situacuó es va agreujar, van demanar reforços i van acabar detenint dues persones “per resistència i atemptat contra l’autoritat”. A més, afegeixen que dos agents van quedar ferits com a part de la batussa que es va generar a la rambla.

El Sindicat d’Habitatge del Raval considera que les detencions s’han produït “de forma totalment injustificada”, segons han defensat en diverses piulades.

Alerta Solidària, la plataforma d’assistència legal per a detinguts en manifestacions i altres protestes en què participa l’esquerra independentista, també ha denunciat els fets i n’està fent un seguiment. Els dos detinguts, però, han quedat lliures poc després des les dues de la matinada. Fins llavors havien passat per la comissaria de la Guàrdia Urbana al districte i per un centre mèdic.

Durant la manifestació, al contrari que la setmana passada, havia regnat la concòrdia entre participants i policia. Els agents han permès que es desenvolupés la marxa i els veïns no han provocat cap incident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa