Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un doctor del Vall d’Hebron critica la gestió “lamentable” de la pandèmia

“És patètic, s’ho haurien de fer mirar. Ha sigut un espectacle lamentable”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el cap d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Josep Tabernero, al referir-se a la gestió dels dos últims anys de pandèmia de Covid-19 en una entrevista a La 2 i Ràdio 4.

“Tots hauríem d’anar a la una. Del que he vist durant aquests anys, em sap molt greu la mediocritat en les declaracions polítiques entre els uns i els altres, tothom volent dir la seva, tothom sabent millor que ningú altre… Ha estat tan lamentable… Ens ho hem de fer mirar”, ha advertit Tabernero. El doctor ha precisat que es referia a “tothom”, també al “món de la ciència” i a “societats científiques”, però ha recalcat que adreçava sobretot la crítica a la classe política.

“S’imagina que, durant la II Guerra Mundial, tothom al Parlament hagués començat a criticar si Winston Churchill feia les coses bé o malament?”, ha comparat Tabernero, que ha equiparat la pandèmia amb “una guerra”. L’oncòleg també ha qüestionat que no s’anticipés la irrupció intensa del coronavirus el 2020, “quan una setmana abans a Milà ja hi havia la pandèmia”, ha recordat. “És patètic. Ha sigut un espactacle lamentable pels professionals, pels pacients i per a la ciutadania“, ha reprovat.

Per altra banda, Tabernero ha avisat de l’augment de la mortalitat que serà induïda per la Covid: no seran morts provocades per contagis, sinó pel “col·lapse” dels serveis sanitari a causa del virus. “La mortalitat per no Covid serà superior a la mortalitat per Covid”, ha pronosticat. Tabernero ha augurat que la pèrdua de “qualitiat i de benestar” al sistema sanitari, saturat per dos anys de pandèmia, “donarà lloc que hagi més mortalitat en malalties que teníem molt controlades”. “Amb el càncer passarà segur, però també ha passat amb malalties cardíaques. Hem vist infarts i ictus que no havíem vist en 20 anys“, ha assegurat.

Més notícies
MUHBA - Centre de Col·leccions / Robert Ramos

Barcelona es despulla i descobreix l’ànima dels seus museus

Notícia: Barcelona es despulla i descobreix l’ànima dels seus museus
Comparteix
L'Ajuntament ofereix 2.230 places gratuites perquè els veïns de la ciutat vegin els centres expositius de la ciutat per dins
L'Ajuntament gasta 5 milions per canviar la gespa dels camps de futbol / Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament gasta 5 milions per canviar la gespa dels camps de futbol

Notícia: L’Ajuntament gasta 5 milions per canviar la gespa dels camps de futbol
Comparteix
El consistori actuarà en 17 terrenys de joc i impulsarà el futbol americà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa