Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament gasta 5 milions per canviar la gespa dels camps de futbol

L’Ajuntament de Barcelona es gastarà 5.177.615 euros -IVA inclòs- en canviar la gespa artificial dels camps de futbol de la ciutat. A través de l’Institut Barcelona Esports (IBE) faran modificacions en fins a 17 terrenys de joc arreu dels districtes. De fet, dues d’aquestes obres ja han estat enllestides, i la resta s’abordaran al llarg de 2022. Així ho ha manifestat el consistori aquest dimecres, a través d’una roda de premsa oficialitzada pel regidor d’Esports, David Escudé.

“Aquesta primera intervenció en 17 camps de futbol prevista pels propers mesos es veurà complementada el mandat que ve amb la resta dels camps de la ciutat”, ha promès Escudé, que ha explicat que “el futbol ha ajudat a vertebrar la ciutat i ara està veient un renaixement amb el futbol femení”. També ha dit que “prop de 50 clubs que es veuran beneficiats per aquesta primera fase del pla”, amb el qual es vol “dignificar un esport que és un espai de socialització als barris, i ha ajudat a que els i les joves parlin el mateix idioma”.

Les actuacions canvien el terra dels camps de futbol, que es van col·locar ja fa 12 anys. Per executar el pla s’ha escollit dos tipus de gespa diferents, en funció de la sub-base existent actualment: sigui amb fase asfàltica (base elàstica de 20mm i gespa artificial de 42mm amb un sistema combinat de fil monofilament i fibril·lat) o amb base drenant, (gespa de 60mm,de monofilament de 12 fils), totes dues de característiques tècniques i mecàniques molt semblants. “Aquests dos models escollits per a la renovació de la gespa asseguren un molt bon producte amb les millors característiques que existeixen al mercat de gespa artificial per a la pràctica del futbol, així com una gran durabilitat i resistència a l’ús intensiu, i estan dissenyades per un alt rendiment esportiu”, diu el consistori.

Nova oportunitat pel futbol americà

En dos d’aquests camps s’aprofitarà el canvi de gespa per instal·lar també el marcatge del futbol americà, “amb la voluntat d’incrementar els punts de pràctica d’aquest esport a la ciutat i de millorar-ne les condicions”, diu l’Ajuntament. Això estalviarà als clubs usuaris la feina prèvia i posterior al partit de marcar i desmarcar el camp cada vegada. “És una actuació que ha estat consensuada amb la federació catalana de futbol”, declaren.

Igualment, el 2022 l’IBE també marcarà de manera més definitiva el pintat del futbol americà al Camp de Futbol Municipal Parc de la Catalana. Així doncs, ja seran tres els camps de futbol municipals que tindran aquesta polivalència.

Aquest és el llistat complet d’actuacions:

Districte de Sants-Montjuïc

Camp Municipal de Futbol La Bàscula: Substitució de la gespa artificial en dos camps d’aquest equipament, el camp de futbol 11, i el camp de futbol 7. Import: 478.719,31 €. El termini d’execució dels treballs es preveu en 14 setmanes.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

Camp Municipal de Futbol Vallvidrera: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11. Instal·lació de noves porteries de futbol desmuntables i una nova porteria de futbol americà. Elevació dels canons de reg. Import: 351.521,29 € (IVA inclòs). El termini d’execució dels treballs es preveu en 9 setmanes

Districte de Gràcia

Camp Municipal de Futbol Nou Sardenya: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11 per un import de 375.328,80 € (IVA inclòs). El termini d’execució de les obres es preveu en 9 setmanes.

Camp Municipal de Futbol de l’Àliga (projecte ja executat): Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11 per un import de 303.930,00 € (IVA inclòs)

Districte de Nou Barris

Camp Municipal de Futbol Porta: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11. Elevació dels canons de reg per un import de 373.622,42 € (IVA inclòs). El termini d’execució es preveu en 9 setmanes.

Districte de Sant Andreu

Camp Municipal de Futbol Bon Pastor: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11. Instal·lació de noves porteries de futbol desmuntables, i noves porteries de futbol americà per un import de 407.845,66 € (IVA inclòs). El termini d’execució dels treballs es preveu en 9 setmanes.

Camp Municipal de Futbol Trinitat Vella: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11 i al camp de futbol 7 per un import de 421.988,70 € (IVA inclòs). El termini d’execució dels treballs es preveu en 14 setmanes.

Districte de Sant Martí:

Camp Municipal de Futbol Poblenou – Agapito Fernández: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11 per un import de 320.152,16 € (IVA inclòs). El termini d’execució de les obres previst és de 9 setmanes.

Camp Municipal de Futbol Júpiter: Substitució de la gespa artificial en dos camps de futbol d’aquesta instal·lació, al camp de futbol 11 i al camp de futbol 5. Instal·lació de noves canals de recollida de desguàs i nous canons de reg del camp per un import de 523.940,01 € (IVA inclòs). El termini d’execució previst per a les obres és de 14 setmanes.

Camp Municipal de Futbol Andrade – Sant Martí: Substitució de la gespa artificial al camp de futbol 11 per un import de 302.415,29 € (IVA inclòs). El termini d’execució previst per a l’obra és de 9 setmanes.

Actuacions previstes per l'Ajuntament per canviar la gespa dels camps de futbol / Ajuntament de Barcelona
Actuacions previstes per l’Ajuntament per canviar la gespa dels camps de futbol / Ajuntament de Barcelona

Nou comentari

Comparteix