Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Disfressat d’operari per robar cremes i sabons a les farmàcies
  • CA

La història d’aquest lladre sembla una seqüela modesta del cas de Cristina Cifuentes, la polèmica expresidenta de la Comunitat de Madrid defenestrada per robar unes cremes per a la pell en un centre comercial. Tots dos protagonistes acaben enxampats amb el botí al damunt i la seva trajectòria queda estroncada. En aquest cas, es tracta d’un home que recorria les farmàcies de Nou Barris furtant productes de parafarmàcia amb un mètode molt estudiat: tan estudiat que els Mossos d’Esquadra de la comissaria del districte aviat hi van veure un patró. Aquest dijous l’han enxampat quan acabava de fer la seva ronda per diverses farmàcies i encara duia el botí al damunt.

La resolució del cas ha sigut gràcies al grup de Whatsapp que la hiperactiva comissaria noubarrienca va crear per tenir contacte permanent i immediat amb els comerciants. Des de fa unes setmanes, el grup es va començar a omplir de missatges molt similars que descrivien un curiós modus operandi: un home que es dedicava a furtar productes dels que les farmàcies tenen més a l’abast, que no són medicaments sinó cremes, sabons i altres articles d’aquest estil.

Els farmacèutics afectats parlaven d’un home afable que arribava vestit amb una granota d’operari amb el nom d’una empresa imprès i que els demanava –amb recepta o sense recepte– medicaments que havien d’anar a buscar a la rebotiga. Això passa amb la immensa majoria de productes mèdics que tenen a les farmàcies, que no es guarden a les prestatgeries de la part pública de l’establiment. Mentre el personal que l’atenia es ficava a l’interior del local a buscar el que demanava, amb la confiança de deixar a la botiga un amable treballador que suposaven que s’havia escapat un moment de la feina per anar a buscar un producte de primera necessitat, el fals operari feia la seva feina real. I quan el farmacèutic o el dependent sortia amb el medicament a les mans, el client havia desaparegut i trobaven a faltar productes de parafarmàcia.

Avui s’ha acabat l’aventura quan agents dels Mossos l’han trobat i l’han identificat per la descripció que n’havien donat les víctimes. Quan l’han escorcollat, portava l’objecte del delicte al damunt. Segons fonts policials, a més, la granota que portava per disfressar-se d’honrat treballador pertany a una empresa en la qual mai havia treballat, de manera que també hauria aconseguit la peça de roba de manera il·lícita.

Ara els investigadors de la comissaria de Nou Barris tenen molta feina per davant. De moment, el fals operari ha sigut denunciat pels furts d’avui, vinculats als articles que portava quan l’han aturat i l’han identificat. Però ara hauran de repassar totes les denúncies que encaixin amb el modus operandi i comprovar si hi ha imatges dels robatoris en càmeres de seguretat que es puguin presentar com a proves contra ell.

Més notícies
Whatsapp per enxampar lladres
Notícia: Whatsapp per enxampar lladres
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Guàrdia Urbana, han impulsat uns xats amb els comerciants de Nou Barris per agilitzar el contacte quan es cometin possibles delictes
Els Mossos volen estendre els grups de Whatsapp amb comerciants a tot Barcelona
Notícia: Els Mossos volen estendre els grups de Whatsapp amb comerciants a tot Barcelona
Comparteix
Experts valoren aquesta possibilitat com un pas necessari que, fins i tot, es podria plantejar de fer arribar a altres entitats veïnals vinculades als barris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa