Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Digitalitzar la memòria veïnal com a via d’inclusió
  • CA

Un projecte uneix des de fa anys l’associació de veïns de Sant Andreu de Palomar i el Centre d’Educació Especial (CEE) Pont del Dragó. Al llarg dels últims anys alumnes del centre han contribuït a la digitalització de l’arxiu veïnal gràcies a un acord entre les dues entitats. Així, en el marc de les pràctiques que han de fer els estudiants, dos d’ells treballen cada curs per endreçar i escanejar l’extensa documentació que atresora l’associació des de la Transició.

La directora del CEE Pont del Dragó, Anna de la Cuesta, relata que el centre i l’associació van coincidir cap al 2013 en una taula d’entitats. Va ser llavors quan van constatar que les necessitats d’una podien cobrir-se amb l’ajuda de l’altra. Va ser d’aquesta forma que la digitalització de l’arxiu de l’associació va passar a ser un programa de pràctiques d’entre 180 i 220 hores per a alumnes de Pont del Dragó.

El president de l’associació de veïns de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, destaca que els estudiants treballant amb “molta il·lusió”. Posa en relleu que fa anys que hi col·laboren però que és una feina “lenta”, ja que després de cada curs els alumnes nous han d’aprendre la feina des de zero. Amb tot, ressalta que les dues bandes surten guanyant: “A la llarga tindrem l’arxiu digitalitzat”.

Per començar, els alumnes de Pont del Dragó van digitalitzar l’arxiu fotogràfic. Una vegada van acabar, van seguir amb la revista De Cap a Peus, editada per l’associació veïnal i amb 40 anys d’història. Aquestes pràctiques a l’AVV, però, no són les úniques que fan. De la Cuesta també remarca que en fan a biblioteques escolars i empreses amb les quals el centre té “contacte”. També han treballat amb l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa