Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un final de la Diada amb càrregues i detinguts a la Via Laietana
  • CA

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha acabat amb algunes càrregues policials i almenys dues detencions a l’entorn de la Via Laietana de Barcelona. Els manifestants i els policies han estat protagonitzant un estira-i-arronsa d’unes dues hores, especialment a partir de l’inici dels llançaments contra l’edifici de la Prefectura Superior de la Policia Nacional. En aquells moments s’han llançat pots de fum i altres objectes i s’ha ruixat amb extintors als agents d’antiavalots que intentaven refugiar-se rere els escuts. Finalment, però, la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra ha arribat amb reforços i s’ha iniciat una actuació més activa per part de la policia. Ha estat llavors quan s’han començat diverses tècniques de dispersió dels concentrats.

La sensació era que la BRIMO venia a acabar amb la festa, una vegada ja s’havia acabat el gruix de l’activitat al carrer i els manifestants eren cada vegada menys. A partir de llavors, els antiavalots de la policia catalana, que en algun moment han rebut l’assistència dels de la Policia Nacional en el perímetre de la prefectura del cos espanyol, han posat la directa. S’ha detingut un primer manifestant acusant-lo de desordres públics, segons han confirmat fonts policials al TOT Barcelona. I uns minuts després, encara a la mateixa zona, s’ha arrestat una altra persona, en aquesta ocasió sota l’acusació d’atemptat contra l’autoritat. Entremig, la policia ha protagonitzat algunes càrregues policials per escampar els manifestants.

En els últims minuts de la protesta, s’han diversificat els grups entre els que es quedaven a l’entorn de la prefectura policial i els que s’havien traslladat a Urquinaona. En aquell impàs, els Sanitaris per la República han atès algun manifestant ferit durant els enfrontaments amb la policia.

Durant la resta de la tarda, no s’ha produït cap altre incident destacable i, de fet, ha coexistit en un mateix espai la gran manifestació central i l’espai on s’acumulava la tensió. Tot era a la Via Laietana. Segons l’Assemblea Nacional Catalana, en total s’hi haurien concentrat unes 400.000 persones. La Guàrdia Urbana, en canvi, rebaixa aquest càlcul als 108.000 concentrats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Futuros condecorados del Parlament a setembre 11, 2021 | 21:49
    Futuros condecorados del Parlament setembre 11, 2021 | 21:49
    El otro día el Govern decía que era imágenes intolerables cuando intentaron pegar a los Mossos en el botellón. Eso eran chiquilladas con lo que estos están haciendo e hicieron antes ( piedras, cohetes a helicópteros, etc.. ). Pues si no es para la independencia, son imágenes intolerables, si es para la independencia, en unos meses serán condecorados por represaliados. Es otro CLARO ejemplo del Catalán Populismo Xenófobo
  2. Icona del comentari de: Si a setembre 11, 2021 | 22:16
    Si setembre 11, 2021 | 22:16
    I ara el Govern d'Erc es presentarà com a acusació contra els qui defensen Catalunya dels traïdors?
    • Icona del comentari de: Si, si... a setembre 12, 2021 | 11:48
      Si, si... setembre 12, 2021 | 11:48
      Prou de fer el ximplet, comentarista de falsa bandera.
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 12, 2021 | 00:54
    Gonzalo setembre 12, 2021 | 00:54
    Para casita, laZisnaZis...que os van a dar...
    • Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a setembre 12, 2021 | 13:47
      Guaita-que-fan-ara setembre 12, 2021 | 13:47
      camarada gonzalito la pròxima mani ens convides a ca teva i la comentem mirant la tv. ......que et sembla la idea ?
  4. Icona del comentari de: Via fora els adormits a setembre 12, 2021 | 11:47
    Via fora els adormits setembre 12, 2021 | 11:47
    Què voleu alguns "articulistes" ? Que els catalans llencin floretes a les forces d'ocupació, després de la violència i les animalades que van fer contra gent pacífica que votava democràticament l'1 d'octubre del 2017 ? A més sempre amagueu a despistats i a generacions noves no prou informades, que la "seu" de les forces d'ocupació espanyoles, a la via Laietana de Barcelona, fou la seu on els ocupants torturaven lluitadors antifeixistes i detinguts arbitràriament durant el franquisme, raó de més per a que fotin el camp aquest sinistre indret. Fora les forces d'ocupació !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa