Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Dia del Voluntari reuneix 5.000 nens en risc d’exclusió social de 41 ciutats

El Dia del Voluntari de “la Caixa” ha reunit a més de 5.000 de nens i nenes en risc d’exclusió social de 41 ciutats de tot l’Estat en una jornada lúdica i solidària que ha comptat amb la col·laboració de 1.000 voluntaris de la fundació de l’entitat bancària. Els infants que han participat en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió a tot el territori. Tots ells formen part del 28,3% de menors espanyols (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

“A més de contribuir a causes solidàries”, explicat el president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, “els voluntaris de ‘la Caixa’ ens recorden que és possible un món millor, on els uns s’ajuden els altres de manera desinteressada. Amb la seva dedicació, ens ofereixen l’esperança que en els moments més vulnerables sempre hi ha algú que ens dona la mà”. Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia han de conviure amb diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal com en el social i cultural.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la vuitena edició del Dia del Voluntari de “la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió. Han organitzat tallers de treballs manuals, jocs educatius i esportius, un concurs de dibuix i globus 100% biodegradables i fets amb làtex procedent de la sàvia d’arbre. A la majoria de les ciutats que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada s’han desenvolupat activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular el seu potencial.

Gairebé 70.000 persones ajudades

Des del principi de l’any fins ara, més de 4.900 voluntaris de “la Caixa” han participat en més de 2.100 activitats solidàries, de manera que han pogut oferir la seva ajuda a més de 69.400 persones vulnerables a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social “la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades. El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària “la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, com també amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de tasca solidària. L’Associació de Voluntaris de “la Caixa” dona suport a les seves inquietuds solidàries amb activitats dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

L’Associació de Voluntaris de l’entitat bancària s’ha consolidat com una de les més actives del territori espanyol, i en el darrer any ha incrementat en més del 55% el nombre d’activitats de voluntariat. De les 172 entitats socials que han participat en el Dia del Voluntariat de “la Caixa” 74 formen part de CaixaProinfància de l’Obra Social “la Caixa”, programa que treballa perquè els menors de 0 a 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de joves. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills, i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu.

Més notícies

Joves extutelats descobreixen la passió per la cuina amb un xef ‘estrella Michelin’

Notícia: Joves extutelats descobreixen la passió per la cuina amb un xef ‘estrella Michelin’
Comparteix
El programa Incorpora de La Caixa i l'Escola de Cuina Villa Retiro han ajudat 19 persones en risc d'exclusió a formar-se com a auxiliars de cuina
Notícia: Joves extutelats descobreixen la passió per la cuina amb un xef ‘estrella Michelin’ - Mobile

Nou comentari

Comparteix