Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Barcelona un proxeneta que captava noies desfavorides a tot l’Estat
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir una dels proxenetes més buscats de l’Estat espanyol a Barcelona aquests dimarts. L’arrestat, de 38 anys, es dedicava a captar noies en situació de necessitat econòmica per prostituir-les. També extorquia usuaris de pàgines de contactes sexuals, a qui coaccionava amb revelar que eren clients de la prostitució si no pagaven els diners que els exigia.

Els agents han pogut acreditar que l’arrestat buscava noies que s’oferien a internet per treballar a llars o per fer altres feines. S’aprofitava presumptament que requerien de diners amb urgència per explotar-les sexualment. Se li acusa de presumptes delictes d’agressió sexual i amenaces. El detingut estava reclamat per jutjats de Madrid, Burgos i Palència per il·lícits similars. Un jutjat ha decretat que ingressi a presó provisional.

La investigació es va iniciar el gener de 2021 arran de la denúncia d’una noia que havia patit una agressió sexual després d’entrar a formar part d’una xarxa de prostitució, on va caure arran de la prècaria situació econòmica que atravessava a causa de la crisi desencadenada per la pandèmia. Una companya seva li va posar en contacte amb el detingut, que gestionava un xat de missatgeria instantània per oferir serveis sexuals.

Després que li pagués perquè li enviés fotos d’ella despullada, l’acusat la va citar a un hotel amb el suposat objectiu de fer-li fotografies de caràcter sexual. Un cop a l’habitació, l’home la va agredir sexualment. A partir d’aquest punt, els agents van tractar d’identificar l’agressor.

Els Mossos asseguren que les indagacions han estat complexes per desenmascarar el proxeneta, que prenia mesures de protecció per no ser descobert. De fet, la noia que va denunciar el seu explotador desconeixia el seu nom. Un dels mètodes que l’individu utilitzava per ocultar-se consistia en suplantar la identitat de les noies que explotava. Va posar a nom d’elles targetes de crèdit, línies telefòniques i comptes corrents dels quals ell en feia ús. També demanava crèdits prenent la identitat de les noies, primer per petites quantitats i després per quantitats més grosses.

45.000 euros en dos mesos

Segons ha explicat el cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona, Josep Naharro, l’home acumula antecedents delictius i per estafa des que tenia poc més de 20 anys. Els investigadors han trobat 700 transferències bancàries d’uns 45.000 euros a favor del detingut en dos mesos. Aquests provenen tant del lucre per la prostitució de terceres persones com de les extorsions dels consumidors d’aquests serveis.

El cap de l’àrea d’investigació ha detallat que per poder localitzar-lo van establir un mapa de Barcelona a través dels moviments bancaris trobats, per exemple dels hotels a on hi anava, ja que no se li coneix cap domicili. D’aquesta manera van organitzar un dispositiu i el van arrestar a la via pública. Durant l’escorcoll li van trobar targetes de crèdit i mòbils a nom de persones que havien anat trobant durant la investigació. La víctima de l’agressió sexual el va reconèixer i finalment se’l va poder identificar.

L’inspector Naharro ha apuntat que el número de víctimes és una “xifra negra” ja que la investigació continua oberta i desconeixen quantes poden ser. Ara per ara, tenen localitzades dues víctimes per agressió sexual i tres més per falsificació documental.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una ambulància i agents de la Guàrdia Urbana / Guàrdia Urbana
Un lladre, ferit greu a l’hospital després que un guàrdia urbà intentés aturar-lo en la fugida
Notícia: Un lladre, ferit greu a l’hospital després que un guàrdia urbà intentés aturar-lo en la fugida
Comparteix
Fonts municipals asseguren que l'agent no tenia intenció de fer caure el noi sinó "d'aturar-lo"
La Rita, la gata de 16 anys desapareguda / Mossos
Crida ciutadana per resoldre l’estranya desaparició d’una gata de 16 anys
Notícia: Crida ciutadana per resoldre l’estranya desaparició d’una gata de 16 anys
Comparteix
Una persona hauria trobat un felí perdut en el lloc i moments dels fets, però després qualsevol pista d'aquella troballa s'ha esfumat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa