Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen una família amb un nadó de menys d’un any al Poble-sec
  • CA

Nou matí de desnonaments al Poble-sec de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han fet un gran desplegament d’efectius per executar el desnonament d’una família que té un nadó de menys d’un any. Els activistes del sindicat d’habitatge del barri havien fet una crida per intentar evitar-lo, però després d’un llarg estira-i-arronsa amb els agents han acabat cedint. A primera hora la policia catalana ja n’ha executat un sense incidents al carrer Concòrdia.

En aquest cas, els activistes han tingut una mica més de marge de maniobra i s’han pogut concentrar davant de l’edifici on viuen la Clàudia, la seva mare, el seu marit i el nadó des del setembre del 2020. Els Mossos han identificat i amenaçat de multar els concentrats, una estratègia molt estesa entre la policia catalana per intentar desmobilitzar els moviments de defensa de l’habitatge, que malgrat tot segueixen buscant maneres d’aturar els desnonaments.

Des del Sindicat de Barri del Poble-sec denuncien que el desnonament de la família, que es troba en situació de vulnerabilitat i no té documentació, arriba després que els hagin estat estafant durant mesos. Segons expliquen els activistes, la Clàudia, que enllaça feines precàries de neteja, pagava un lloguer sense tenir signat un contracte amb la “promesa” que podrien firmar passat un any, però un cop va transcórrer aquest temps els han denunciat per fer-los fora de casa.

Desnonament sense avís previ

A primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra han desnonat una família amb una menor al carrer Concòrdia. Han arribat a les 7.00 i dues hores després ja eren fora. Operació ràpida en la qual els activistes del Sindicat de Barri no han tingut temps de reaccionar. Segons denuncien, l’ordre judicial de desnonament s’ha entregat aquest mateix matí a la família. “No ens han deixat ni veure a la nostra companya, ni com procedien, ni quins agents actuaven”, han criticat.

Fa dues setmanes es va evitar un altre intent de llançament en aquest mateix pis. En aquest ocasió no han pogut fer res per culpa de l’ampli dispositiu dels Mossos i del poc temps de reacció que els han deixat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MALAMENTE a octubre 28, 2021 | 14:55
    MALAMENTE octubre 28, 2021 | 14:55
    Aixó no és un estat de dret, aixó ès una vergonya, ADA COLAU. Què lluny et queda, ara que mames del poder i mires com als éssers humans de la teva ciutat reben tracte infrahumà. Ni un eixopluc, ara que s'acosta el fret!
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 28, 2021 | 18:21
    Amb els comuns no podem octubre 28, 2021 | 18:21
    Les falses promeses de la frau kolau. És el que té acceptar els vots gratuïts del manuel vals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa