Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Al descobert rails de tren de l’any 1855 a les obres de la Meridiana

166 anys després, les obres de l’avinguda Meridiana han fet ressuscitar els rails de tren que hi havia en aquella zona de Barcelona l’any 1855. Es tracta d’una part de la línia de ferrocarrils que unia la capital amb Manresa, però que també va arribar a funcionar fins a la ciutat de Saragossa.

Tal com ha confirmat el director de Terminus, el Centre d’Estudis del Transport, Joan Carles Salmerón, a través d’una piulada a Twitter, aquests carrils “amb forma primitiva” mostren una època on el ferrocarril estava en evolució, en el context de la revolució industrial.

Qui ha fet l’avís de la descoberta ha estat el compte Meridiana en transformació, que ha publicat diverses fotografies on es poden contemplar aquests rails al descobert, pròxims al carrer Mallorca, mentre es fan les obres de remodelació de l’avinguda Meridiana.

Es tracta d’una tipologia de carril anomenada Barlow i té forma d’U. De totes maneres, es va fer servir durant poc temps, ja que els trens descarrilaven amb facilitat.

Troballa de rails de tren de l'any 1855 a les obres de l'avinguda Meridiana / Meridiana en transformació
Troballa de rails de tren de l’any 1855 a les obres de l’avinguda Meridiana / Meridiana en transformació

Les obres que està duent a terme el consistori s’arrosseguen des del mandat anterior i van per trams, amb l’objectiu de transformar aquesta artèria de la ciutat. Aquestes reformes, de diversos milions d’euros, han suposat la incorporació de carrils bici, la reducció d’espai per a la circulació de vehicles de motor i la creació d’espais verds, amb la vista posada a augmentar la qualitat ambiental i a la reducció de la contaminació acústica de la ciutat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a novembre 03, 2021 | 04:38
  fat boy novembre 03, 2021 | 04:38
  Son part de les obres dels pressupostos de 1855 que encara no han estat executats al 100% per l'estat.
  • Icona del comentari de: Independence Process a novembre 03, 2021 | 11:11
   Independence Process novembre 03, 2021 | 11:11
   Molt bé per l'estat... espanyol, has oblidat el "detallet". I tu què fas per a revertir aquesta vergonyant situació que arrosseguem de fa segles ? N'has sentit parlar d'una cosa que se'n diu independència i de la qual en gaudeixen quasi 200 estats al món ? No creus que ja n'és l'hora de provar l'eina anomenada independència i estat propi en forma de república ? Menys parlar, menys escriure obvietats... i més fer. Ànims.
   • Icona del comentari de: fat boy a novembre 03, 2021 | 18:19
    fat boy novembre 03, 2021 | 18:19
    Doncs segurament faig mes que tu, des de fa mes temps que tu i decididament molt mes que qualsevol dels fantasmes d'erc, jxcat i cup.. A veure si et penses que la lluita per la independencia va començar quan et van parir a tu.
 2. Icona del comentari de: Al fat boy a novembre 03, 2021 | 11:20
  Al fat boy novembre 03, 2021 | 11:20
  En fer brometa en som uns cracks, però, en reclamar, exigir i aconseguir els nostres drets, en saber allò que ens convé, per a poder decidir, som un desastre i n'hem d'aprendre molt. Els espanyols ens tenen apamats. Per això després de més de tres segles l'estat espanyol continua aixecant-nos la camisa com si res en els "presupuesto generales del estado en Cataluna", els hi funciona i doncs, no han canviat ni de sistema ni de forma de fer, els catalans seguim generació rere generació, creient-los i fent el mesell i l'imbècil. Ja és l'hora de la independència.
  • Icona del comentari de: fat boy a novembre 03, 2021 | 18:22
   fat boy novembre 03, 2021 | 18:22
   Tens rao, jo ja no se els anys que fa que espero que em subornin i encara .no he rebut noticia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa