Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulada una banda que estafava ancians amb falsos donatius a una ONG
  • CA

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació d’Horta-Guinardó han desarticulat un grup criminal que actuava a Barcelona i rodalies, que tenia com a víctimes principals persones vulnerables d’edat avançada a qui estafaven fent-se passar per membres d’una ONG. Fins al moment, s’han detingut cinc integrants del grup, que estaria integrat per un total de 12 membres a qui se’ls atribueix 46 fets des de finals de 2020.

Els estafadors aturaven la víctima pel carrer i, amb l’excusa de demanar un donatiu, obtenien les dades de la seva targeta de crèdit amb les quals després feien compres de forma fraudulenta. D’aquesta forma van estafar més de 26.000 euros i van intentar, sense aconseguir-ho, fer compres de fins a 25.000 euros més. En total, s’han resolt un total de 46 fets i s’han investigat més de 500 transaccions fraudulentes en establiments on line realitzades amb les targetes de les víctimes, que daten d’entre els mesos de setembre del 2020 i abril del 2021.

L’octubre del 2020, els Mossos van tenir coneixement de diverses denúncies per estafa on les víctimes, persones vulnerables d’edat avançada, manifestaven que havien rebut càrrecs fraudulents en compres a internet en les seves targetes de crèdit, targetes que ni havien perdut ni els hi havien sostret i que en cap cas utilitzaven per fer compres a internet. Fruit de les gestions dels investigadors durant més de sis mesos i els seguiments i vigilàncies a les persones investigades, es va poder determinar que els autors dels fets formaven part d’un grup criminal que es dedicaven a obtenir les dades de les targetes de les víctimes fent-se passar per treballadores d’una ONG per a posteriori realitzar compres massives per internet.

L’activitat pràcticament diària d’aquestes falses treballadores de la ONG, noies joves, constava en abordar a persones d’edat avançada a la via pública i els hi sol·licitaven una signatura per obtenir una cadira de rodes per discapacitats o una rampa per discapacitats per a un museu. Si la víctima accedia a signar, a continuació, els sol·licitaven comprovar la signatura de la víctima amb la seva targeta de crèdit, moment en que aquestes aprofitaven mitjançant l’atabalament i distracció de la víctima per copiar les dades de la targeta.

L’altre part del grup immediatament aprofitava les dades de les targetes de crèdit obtingudes per realitzar compres de manera massiva a internet fins que la targeta quedava bloquejada. Pel que fa als productes comprats fraudulentament s’enviaven a posteriori als domicilis situats a Badalona, on residien els membres del grup criminal investigat. Entre els cinc detinguts, dos dels quals són menors, acumulen 140 antecedents per fets similars. No es descarten noves detencions.

Més notícies
Una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra davant d'una comissaria ACN
Localitzat l’home gran que va desaparèixer a Barcelona
Notícia: Localitzat l’home gran que va desaparèixer a Barcelona
Comparteix
El Mossos informen que se l'ha trobat sa i estalvi després de llançar l'alarma per trobar-lo
Manifestació a favor dels drets LGTBI / Crida LGTBI
Es busca un home per una agressió homòfoba a tres nois a la Zona Franca
Notícia: Es busca un home per una agressió homòfoba a tres nois a la Zona Franca
Comparteix
L'agressor els ha abordat per increpar-los i ha etzibat un cop de peu a una víctima i un cop de puny a una altra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa