Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos donen per extingits els narcopisos del Raval
  • CA

Els Mossos d’Esquadra consideren resolt el boom de narcopisos al Raval, els immobles dedicats a la venda i consum de drogues. Segons ha exposat la policia als veïns en una jornada aquest dijous, les narcosales municipals han permès reconduir el consum dels drogaddictes cap a espais més segurs per a ells i que no ocasionen molèsties als veïns. Una d’elles, la històrica Baluard, està ubicada precisament al Raval sud.

La policia ha participat en una taula rodona sobre seguretat a Ciutat Vella, que ha organitzat la plataforma Barcelona Futur a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Els mossos han fet valer la seva tasca i han destacat les batudes que es van fer el 2017 i el 2018 i que van acabar amb bona part del fenomen en aquest barri del districte de Ciutat Vella.

No ho veuen igual alguns dels veïns. “O l’administració ens pregunta als que hi som o això no s’arreglarà”, han denunciat les associacions de veïns Amics de la Rambla i Eix Comercial del Raval. “Els camells van amb patinet amunt i avall, s’ha de ser més àgil i més realista”, ha dit el representant de l’Associació d’Amics de les Rambles, Fermí Villar.

En el mateix sentit, Jordi Bordas, de l’Eix Comercial del Raval, ha explicat que al barri hi ha punts negres, com la rambla del Raval, per on les dones no s’atreveixen a passar de nit perquè s’hi senten amenaçades. Bordas ha demanat a l’administració que demani consell als residents del barri per fer polítiques més efectives.

Els Mossos d’Esquadra han intentat rebatre aquestes afirmacions, al·legant que el barri “és segur”, malgrat que encara hi ha problemes de delinqüència. La solució al conflicte, consideren els veïns, és més presència d’efectius policials a la zona. L’intendent Tello els ha reconegut que “sempre calen més agents” a la via pública, però que l’experiència els diu que la millor estratègia contra els lladres del carrer és tenir “agents de paisà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa