Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotjament imminent de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera
  • CA

El grup de suport de la Casa Buenos Aires ha fet pública la notícia de l’imminent desallotjament de l’edifici de Vallvidrera, ocupat des de fa un any.

L’Audiència provincial de Barcelona ha desestimat el recurs presentat per la defensa dels dos acusats de la Casa Buenos Aires, condemnats a una multa. La mateixa sentència, dictada pel jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona, ordenava també desallotjar l’edifici. Els acusats van presentar un recurs contra aquesta resolució judicial i ara ha estat desestimada.

Això obre la porta a què la jutgessa d’instrucció pugui fer ferma la sentència gràcies a l’aval de la instància superior, en aquest cas l’Audiència provincial, i firmar l’execució del desallotjament. Aquest possible desallotjament posaria fi a tot un any d’ocupació per part de diverses entitats veïnals després que se sabés que la propietat el volia vendre per convertir-lo en un hotel de luxe.

La organització en defensa de “la Buenos Aires”, com és coneguda entre els veïns, ha convocat una manifestació el proper divendres 28 de febrer a les 17 davant del centre cívic Vázquez Montalbán.

Història de la Buenos Aires

Ha tingut moltes vides però des dels anys 80 acollia la llar d’avis Betània, molt estimada pel veïnat. És propietat de la congregació dels Pares Paüls, que se’l vol vendre. Els rumors de compra i demolició van portar a una vintena de joves del districte a ocupar-lo aquest febrer, amb el suport del teixit associatiu dels barris de l’entorn.

Segons va poder saber el TOT Barcelona, la direcció estatal dels religiosos té un contracte de venda amb el fons immobiliari London Private Company SL –amb seu a Mataró però integrat per un grup de famílies de Barcelona– i la finca encara no ha canviat de mans. No obstant, l’empresa es va posar en marxa i va sol·licitar a l’ajuntament dues llicències paral·leles: una per enderrocar tot l’edifici i l’altra per destinar l’espai a ús hoteler amb 150 places. A més va interposar una denúncia per la via penal per desallotjar l’espai.

Des de la seu central, un portaveu dels religiosos va confirmar al TOT Barcelona que la tria del comprador s’ha fet en base a criteris econòmics: “Quan un té una propietat mira com treure’n rendibilitat, per nosaltres és un simplement un mitjà per finançar els projectes socials que tenim a Hondures, a Madrid, a Reus, a Barcelona…”. “Igual que es va comprar al seu moment per un ús concret, ara no li veiem cap funcionalitat i hem valorat la via de la venda”, exposa la mateixa font, que declina xifrar el preacord amb el fons.

Més notícies
L’últim hotel modernista de Vallvidrera, en perill d’enderroc
Notícia: L’últim hotel modernista de Vallvidrera, en perill d’enderroc
Comparteix
La congregació dels Pares Paüls té un acord amb un fons immobiliari, que ja ha demanat la llicència a l’Ajuntament | Ni està catalogat ni és terreny d’equipaments
Una jutge ordena desallotjar la Casa Buenos Aires i en condemna dos dels impulsors
Notícia: Una jutge ordena desallotjar la Casa Buenos Aires i en condemna dos dels impulsors
Comparteix
El col·lectiu que ocupa l'edifici ha presentat un recurs contra la sentència i argumenta que les persones que hi viuen no han sigut denunciades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa