Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La jutgessa manté el desallotjament de l’edifici ocupat de la Ruïna

El Jutjat de Primera Instància número 39 de Barcelona ha decidit mantenir de moment el desallotjament de l’edifici ocupat de la Ruïna. En una vista especialment ràpida celebrada aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia, la magistrada ha descartat suspendre el procediment després de no acceptar cap de les al·legacions presentades per la defensa dels inquilins d’aquestes instal·lacions ubicades al barri de la Bonanova i ha deixat el judici vist per sentència.

Segons recull l’ACN, l’advocat dels ocupants ha demanat aquest dimecres suspendre el procediment pel fet que la Sareb, com a gran tenidor, hauria incomplert la llei 24/2015 perquè no ha ofert lloguer social als ocupants ni en aquell edifici ni en cap altra de la seva propietat. També ha al·legat que la Sareb només té el 60% de la propietat de l’immoble, mentre que les altres dues societats propietàries no han reclamat el desnonament. La magistrada ha desestimat les peticions i ha dit que això pot suposar una sanció administrativa per part de l’Ajuntament, però no permet suspendre la tramitació del procés de desnonament.

Com a testimoni en la vista ha declarat un inspector dels Mossos d’Esquadra del districte de Sarrià-Sant Gervasi que coneix l’edifici perquè fa molts anys que és comandament policial de la zona i va dirigir els dos desallotjaments del 2018, a més de participar en la detenció d’alguns dels causants d’incidents a la zona en les últimes setmanes. L’agent ha explicat que l’edifici actualment no es pot disposar per part del seu propietari ni per vendre, reformar o llogar perquè hi ha gent vivint-hi a dins i ha precisat que els ocupants no són famílies vulnerables, sinó que tenen un caire ideològic, “reivindicatiu i antisistema”.

Dos procediments diferents

Cal recordar que el procediment judicial de la Ruïna s’està tramitant en un procés diferent de l’intruït pel Kubo perquè els ocupants d’aquest primer edifici sí que van respondre a la demanda de desnonament, cosa que els segons encara no han fet. El Jutjat de Primera Instància número 3 de Barcelona ja va acordar la petició de desallotjament d’aquest segon edifici fa uns mesos i el passat 23 de març va tenir lloc el primer intent de desnonament, un llançament que va quedar suspès per la falta de garanties de “seguretat i eficàcia” en el procés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esquerres d'okupes a maig 24, 2023 | 14:46
    Esquerres d'okupes maig 24, 2023 | 14:46
    Okupes, colau i erc, la mateixa colla de ganduls i drogats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa