Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen 300 persones per “molèsties i soroll” al Raval

Problemes de convivència al Raval. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha informat a través de Twitter que durant la nit de dissabte, la Guàrdia Urbana va desallotjar 300 persones. La raó? “Cridaven i molestaven els veïns dels voltants de la discoteca La Paloma”, ha dit Rabassa i ha afegit: “Els empresaris de l’oci nocturn són responsables dels malestars que provoquen. Nosaltres seguim prenent mesures per defensar el dret al descans”.

Per part seva, fonts municipals han ampliat aquesta informació en declaracions al TOT Barcelona i han afirmat que el cos de policia barceloní va rebre trucades de veïns queixant-se per soroll i molèsties“. Els carrers on, segons diuen, es van produir els fets són els de Joaquim Costa, Ferlandina i Tigre. Una vegada van comprovar en el lloc dels fets que “hi havia bastanta gent al carrer”, van procedir a dispersar-los. La situació no va anar a més. “No va haver-hi cap aldarull”, han afegit.

Queixes veïnals pel soroll

D’altra banda, des de la Xarxa Veïnal Contra el Soroll (XAVECS), donen al TOT més detalls del que va passar afegint que els veïns van trobar “una gran quantitat” de gent fent botellades als voltants de La Paloma. “Els nivells de soroll que es van registrar des de baix al carrer van arribar als 80 decibels”, alerten. En aquest sentit, un veí del Raval, l’usuari @periketetu, ha criticat els fets del passat dissabte a través de Twitter. “Alguna persona pensa que es pot viure amb això a sota de casa? Sense dormir, sense salut, sense drets? És legítim això?”, ha preguntat.

Aquesta situació és un exemple dels problemes de soroll que han estat denunciant molts veïns de la ciutat en els darrers anys. Alguns d’ells estan agrupats sota la XAVECS i han protagonitzat diverses protestes en diferents punts de la ciutat, com la plaça de Sant Jaume o davant del Gremi de Restauració de Barcelona. Els veïns afectats han alertat que el soroll és perjudicial per a la seva salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa